PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

30 anys de l'Alternativa

Paral·leles

Complim 30 anys apostant pel cinema independent! I si, per celebrar les dues dècades de trajectòria, vam recuperar films i autors emblemàtics en la història del festival i en l’evolució del cinema independent, en el nostre 30è aniversari hem volgut fer un petit homenatge al suport rebut per part de la crítica durant totes aquestes edicions. Així doncs, col·laborem amb l’ACCEC, Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, per contemplar el nostre recorregut des d’un punt de vista diferent, els i les membres de l’associació ens descobriran quins títols i cineastes els van deixar una empremta i quins films de la nostra trajectòria recuperarien i posarien de nou en valor.

De manera que, a proposta de Pere Alberó, Ramón Alfonso, Laura Blanco, Aaron Cabañas, Philipp Engel, Ignasi Franch, Mariana Freijomil, Mireia Iniesta i Marla Jacarilla, recuperem pel·lícules de Pietro Marcello, Lucien Castaing-Taylor i Verena Paravel, Agustina Comedi, Boris Mitić, Don Hertzfeld, Jem Cohen, Erick Stoll i Chase Whiteside, Andrés Duque i Deborah Stratman. Una selecció que plana per les temàtiques en què acostumem a posar el focus i que, en l’aspecte formal, representa les diferents narratives experimentals habituals en la nostra programació.

La recuperació de cadascun d’aquests títols anirà acompanyada d’un podcast especial en què els crítics ens presentaran la pel·lícula i el cineasta escollits, contextualitzaran la seva filmografia i ens recordaran com va ser el moment del visionat durant el festival.

Ràdio l’Alternativa, el podcast del festival que va néixer en l’edició de 2022, torna amb una segona temporada, en què aquestes pel·lícules escollides per la crítica protagonitzaran nou programes especials que complementaran les projeccions. En aquesta ocasió hem tornat a comptar amb la col·laboració de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona i hem fet els enregistraments als estudis de Ràdio Maconda, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, escollida la millor biblioteca pública del món d’aquest any.

Alguns dels títols d’aquesta secció es recuperaran exclusivament online. A més, comptarem amb diferents taules rodones sobre temàtiques que ens representen, com ara el cinema polític o les intimitats, les quals presentarem pròximament.

Amb la col·laboració de
ACCEC
Xarxa Ràdios Comunitàries Barcelona