PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Taula 30 anys. 3 laboratoris

Cinema EXP

Presencial

Tres laboratoris, tres experiències, múltiples mirades

Tres mirades amb un eix comú: el cinema analògic. Als més de seixanta laboratoris autogestionats arreu del món, on la particular materialitat de les coses és un element indispensable, se succeeixen múltiples experiències que passen per la gestió de l’espai, el bé comú, els processos comunitaris, la gestió del treball en equip i l’intercanvi de coneixements i informació. Tot plegat il·luminat per les diverses expressions artístiques i estètiques que broten enèrgicament en aquests contextos tan especials.

Lichun Tseng de Filmwerkplaats de Rottterdam, Joyce Lainé de L’Atelier MTK de Grenoble i Lucie Leszez de L'Abominable de París comparteixen la seva mirada juntament amb Gloria Vilches, coordinadora d’Xcèntric.

  • Dijous 16 de novembre, 18 h
  • Hall CCCB
  • Actividad gratuïta
  • Entrada lliure fins a completar aforament

Ponents

Lichun Tseng (Filmwerkplaats)
Lichun Tseng (Filmwerkplaats)

Lichun Tseng de Filmwerkplaats de Rotterdam, laboratori cinematogràfic gestionat per artistes de la WORM. Un espai de treball dedicat a la pràctica del bricolatge analògic, dirigit a artistes interessats en el cinema com a mitjà expressiu i físic. Filmwerkplaats forma part d’una xarxa més àmplia de laboratoris gestionats per artistes a Europa i funciona com a centre de nous experiments i debats entorn de la creació fílmica. El seu programa de projeccions abraça un gran ventall de temes, amb obres de membres i de cineastes convidats al llarg de tot l’any. Partidaris de promocionar tot el potencial del mitjà, sempre miren d’explorar les posibilitats del cinema com a material performatiu i tàctil.

Joyce Lainé (L’Atelier MTK)
Joyce Lainé (L’Atelier MTK)

Joyce Lainé de L’Atelier MTK de Grenoble. Fundat el 1992 per un grup de cineastes, és un laboratori cinematogràfic artesanal equipat per treballar amb pel·lícula de 16 mm. Està dedicat a la formació i al desenvolupament artístic en el context del cinema analògic, amb un interès especial en el treball d’autor i en la inclusió de tots els elements del procés (càmera, impressió, revelat de la pel·lícula, muntatge, so i projecció) com a parts del desenvolupament creatiu de les peces fílmiques.

Lucie Leszez (L’Abominable)
Lucie Leszez (L’Abominable)

Lucie Leszez de L’Abominable, un laboratori cinematogràfic ubicat a prop de París des de 1996 i gestionat per artistes. Es tracta d’un dels laboratoris més ben equipats, amb capacitat per integrar tots els processos i formats del context del cinema analògic. Amb una mirada atenta cap a l’autogestió de l’espai per part de les artistes, afavoreix que el procés creatiu sigui l’element principal i es pugui expandir lliurement per l’espai.

Moderadora

Gloria Vilches
Gloria Vilches

Gloria Vilches és doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, on també va impartir classes de Cinema i Comunicació. La seva tesi doctoral tractava qüestions sobre la representació de gènere i l’etnicitat a partir de l’estudi de les versions del mite de Carmen, estereotip de la dona fatal, realitzades a Hollywood entre 1915 i 1954. També és autora d’una investigació titulada "Usos, estilos y formatos contemporáneos del audiovisual de apropiación en España", becada pel Centro de Cultura Montehermoso de Vitòria. Entre 2008 i 2009 va coordinar el cicle de cinema itinerant Del éxtasis al arrebato. 50 años del otro cine español (CCCB), així com l’edició en DVD del seu catàleg (CAMEO). Des de 2009 coordina Xcèntric, el programa de cinema experimental del CCCB, entre altres projectes audiovisuals del mateix centre. Regularment imparteix classes sobre found footage com a professora convidada en màsters i postgraus universitaris. D’altra banda, desenvolupa la seva activitat artística en els camps del collage i el super-8.

Amb la col·laboració de
LOOP
Zumzeig
Embajada Países Bajos