PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Satèlits. Clara Roquet

Paral·leles

Presencial

Per tercer any consecutiu, a l’Alternativa programem els Satèŀlits, un punt de trobada amb cineastes nacionals de trajectòries destacades i les òrbites dels quals s’han creuat en algun moment amb la del nostre festival.

En aquesta ocasió convidem Clara Roquet (Malla, 1988), guionista, directora i professora de guió que ens acostarà al seu treball a través d’una masterclass i d’una carta blanca en què establirà ponts amb altres cineastes per aprofundir en les qüestions plantejades en la seva filmografia. A través de les seves pel·lícules i guions, Roquet explora la complexitat de les relacions familiars i com aquestes impacten en la vida i el creixement dels seus personatges, els quals presenta a la recerca de la pròpia identitat.

Per acompanyar la seva masterclass La construcció de personatges. Del guió a la direcció, la cineasta programa el seu curtmetratge El adiós (2016) en diàleg amb Cría cuervos (1976), de Carlos Saura, considerada una de les millors pel·lícules del cinema espanyol. Tots dos directors exploren en aquestes obres les complicacions de les dinàmiques familiars.

El 2021, a les sessions especials de l’Alternativa vam programar Libertad, el primer llargmetratge de Roquet com a directora. El seu treball com a guionista ens ha deixat llibrets a les ordres de cineastes com Carlos Marqués-Marcet (10.000 km i Els dies que vindran), Jaime Rosales (Petra), Mounia Akl (Costa Brava, Lebanon) i Elena Martín Gimeno (Creatura).

Satèŀlits és una secció que visibilitza i permet conèixer millor l’obra de cineastes amb filmografies i maneres de treballar que forgen un altre cinema espanyol, alhora que possibilita l’intercanvi directe i creatiu entre públic i professionals.