PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Un film d'estiu

Escoles de Cinema

Presencial

Projecció i xerrada

Jo Serfaty (Rio de Janeiro, 1983), directora i guionista, té un màster en Cinema per la Universidade Federal Fluminense de Rio de Janeiro i un postgrau en Guió per la PUC-Rio.

La seva obra versa sobre temes polítics i socials com ara la marginalitat i la vida a les faveles. Ha dirigit i escrit cinc curtmetratges en què experimenta amb llenguatges híbrids fusionant el documental i la ficció. El seu primer llargmetratge, Um Filme de Verão, va obtenir el premi a millor llargmetratge internacional en la secció oficial internacional de l'Alternativa 2020 i fou seleccionat en diversos festivals de cinema internacionals, com els de Montevideo, Lisboa, Göteborg, Mar del Plata i Madrid.

Quan, el 2014, Serfaty impartia classes de cinema, va proposar als seus joves alumnes que gravessin petits vídeos, i aquella tasca escolar fou l’embrió que, amb el temps, es convertiria en Um Filme de Verão. Ambientada als afores de Rio de Janeiro al final del curs escolar, la pel·lícula és el retrat incisiu i vibrant d’uns joves que es reinventen amb l’esperança de superar les seves dificultats vitals en una societat que està al límit. Com en un collage fet de fragments de les seves vides, veiem florir el seu univers davant del repte de fer-se adult al Brasil contemporani.

Després de la projecció de la seva òpera prima, l’autora n’explicarà el procés de creació ―portat a terme juntament amb els alumnes de batxillerat que protagonitzen la pel·lícula― i parlarà amb el públic de les decisions que finalment van donar forma a la peça.

  • Dimecres 15 de novembre, d’11 a 13 h
  • Auditori CCCB
  • Activitat gratuïta
  • Aforament limitat
  • Inscripció de grups: [email protected]
Jo Serfaty
Un film d'estiu

Amb la col·laboració de
ECAM viejo
AC/E ACE (new)