PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Masterclass de Félix Blume

Masterclasses

Presencial
Online

Pensar el cinema des del vessant sonor

Com pensar la creació cinematogràfica partint de l’escolta? Com construir una narrativa basada en el material sonor abans de pensar la part visual?

Pensar el cinema des del vessant sonor plantejarà aquestes preguntes partint dels processos creatius de les pel·lícules Curupira, criatura del bosque i Luces del desierto.

El seu director recorrerà a extractes de pel·lícules, arxius sonors i sessions d’edició dels seus projectes cinematogràfics per parlar d’un procés de desenvolupament, edició i postproducció de pel·lícules que parteix de l’element sonor com a base narrativa.


Félix Blume (França, 1984) és cineasta, artista sonor i enginyer de so. Treballa amb el so com a material principal en peces sonores, vídeos, accions i instal·lacions. El seu procés sovint és col·laboratiu: treballa amb comunitats i utilitza l’espai públic com a context d’exploració i presentació de les obres. La seva pràctica implica una comprensió expandida de l’escolta com una manera d’estimular la consciència del que és imperceptible i com un acte de trobada amb els altres.

Les seves peces sonores s’han retransmès per ràdios d’arreu del món. Als Phonurgia Nova Awards va rebre el Premi Paisatge Sonor (2018) pel seu vídeo Curupira, criatura del bosque i el Premi Pierre Schaeffer (2015) per la peça Los gritos de México. La seva pel·lícula Luces del desierto fou guardonada amb el premi a millor curtmetratge internacional de l’Alternativa Oficials (2021) i amb el Grand Prix Art Vidéo al Festival Côté court (2021).

  • Dimecres 15 de novembre, de 16 a 18 h
  • Sala Raval CCCB
  • Preu masterclass presencial: 12 €
  • Preu presencial acreditats i grups de més de 10 persones: 10 €
  • Preu masterclass online: 10 €
  • Dirigida a directors, dissenyadors de so, guionistes, estudiants de cinema, artistes sonors i artistes radiofònics
  • No es requereixen coneixements previs
  • La masterclass s’oferirà en castellà sense traducció
  • Ja et pots inscriure per participar-hi de manera presencial o online
PresencialOnline
Felix Blume (© Johan Legraie)
Una iniciativa de
Nit sessions d’escolta
La Fàbrica de Cinema Alternatiu
Amb la col·laboració de
AC/E ACE (new)