PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Cinema EXP

Hall

Lichun Tseng, una de les core members del laboratori autogestionat Filmwerkplaats de Rotterdam; Joyce Lainé, impulsora de la nova generació del lab Atelier MTK de Grenoble, i Lucie Leszes, integrant del lab L’Abominable de París, es troben al Hall de l’Alternativa, juntament amb Gloria Vilches, coordinadora d’Xcèntric, per compartir les seves experiències, les seves fragilitats i les seves satisfaccions en l’ampli recorregut d’aquests tres laboratoris de referència del panorama expandit internacional.

Mentre s’anava configurant, d’una manera bastant orgànica, aquest escenari del cicle de Cinema EXP, ens recordàvem de la trobada de laboratoris que va tenir lloc a l’Alternativa en edicions anterios, i aquesta connexió en el temps va posar manifest els anys de trajectòria que té l’Alternativa. En aquesta celebració de les tres dècades que ja té el festival, ens fa unail·lusió especial dedicar un espai a reflexionar i compartir en el panorama que en tan bona forma presenta l’analògic en l’actualitat. Per això ens semblava important posar el focus en els laboratoris, que són els que afavoreixen aquests contextos que continuen aportant riquesa al món del cinema.

La proposta que plantegem en el nostre triangle curatorial entre l’Alternativa Hall, Festival LOOP i Zumzeig, al qual donem continuïtat perquè ho estem gaudint d’aquella manera en què estàs desitjant compartir-ho en obert i sense barreres, està configurada per dos directes de Cinema EXP (un dels quals estarà acompanyat pel músic Robert Kroos), un visionat de peces en 16 mm i una conversa d’intercanvi d’experiències.

Amb la col·laboració de
Zumzeig
LOOP
Embajada Países Bajos