PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Hall Convida. EQZE

Hall

Presencial

Transmissió de coneixements. Diferents enfocaments

La transmissió de coneixement és un dels aspectes clau de qualsevol centre d’ensenyament de cinema, però no totes les transmissions ni totes les mirades són iguals. En els darrers anys, centres com Elías Querejeta Zine Eskola (EQZE) han fet un exercici profund de configuració dels seus sistemes d’aprenentatge i s’han convertit en tota una referència. Aquest any, des de Hall Convida vam proposar a l’EQZE preparar una sessió de visionat de peces creades a les aules de l’eskola, i per emmarcar la proposta vam trobar enriquidor oferir una conversa amb representants de l’EQZE com a espai per reflexionar i compartir experiències.

En aquesta conversa oberta comptarem amb la presència de Matías Piñeiro, que aportarà la seva visió des del departament creatiu de l’EQZE, i de Laia Manresa, amb experiència tant en el context acadèmic com en el desenvolupament de pedagogies independents. Moderarà Paola Lagos, amb una mirada calidoscòpica de gran rellevància en el camp de la investigació i amb una àmplia experiència en l’àmbit de l’ensenyament.

En aquesta tarda de diumenge tan completa a l’espai Hall, esperem que la sessió compti amb un públic heterogeni que aporti mirades i experiències diverses a aquest diàleg obert, i poder gaudir després totxs juntsx de la sessió de visionat proposada per l’EQZE i seleccionada per l’Alternativa Hall.

L’Elías Querejeta Zine Eskola és un centre internacional de pensament, investigació, pràctica experimental i innovació pedagògica entorn del passat, al present i el futur del cinema.

  • Diumenge 19 de novembre
  • 17-18 h: conversa entre Matías Piñeiro i Laia Manresa
  • 18 h: projecció de peces d’EQZQ
  • Hall CCCB
  • Actividad gratuïta
  • Entrada lliure fins a completar aforament

Ponents

Matías Piñeiro
Matías Piñeiro

Matías Piñeiro és cineasta, guionista i intèrpret (Rosalinda, La princesa de Francia, Hermia & Helena) assenyalat com un dels principals exponents del nou cinema argentí de la seva generació. Graduat a la Universidad del Cine de Buenos Aires, on ha impartit classes de Cinematografia i Història del Cinema. És docent i coordinador de l’àrea de creació a l’EQZE (Elías Querejeta Zine Eskola).

Laia Manresa
Laia Manresa

Laia Manresa, guionista i directora documental, ha desenvolupat la seva carrera professional centrant-se en l’escriptura documental per a cinema. Des de l’any 2013, és professora de la Universitat de Barcelona, primer al grau de Comunicació Audiovisual i posteriorment al màster de Guió Audiovisual, organitzat juntament amb la Universitat de Lleida i el GAC (Guionistes Associats de Catalunya). Des de l’any 2017 imparteix classes en diversos centres, cursos i tallers d’escriptura documental i fa acompanyament creatiu.

Moderadora

Paola Lagos
Paola Lagos

Paola Lagos, investigadora postdoctoral en el col·lectiu CINEMA-UPF., desenvolupa la docència i la investigació en el camp de la no-ficció contemporània. Va exercir com a acadèmica a la Universitat Austral de Xile i a la Universitat de Xile, on també va ser cap de la carrera de Periodisme i directora d’extensió de la Vicerectoria d’Extensió i Comunicacions. Ha publicat articles a revistes acadèmiques especialitzades entorn de les seves principals línies d’investigació.

Projecció de peces d’EQZE Hall CCCB, diumenge 19 de novembre, 18 h

Amb la col·laboració de
EQZE