PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Leviathan

Paraleles

Sinopsi

Rodada davant de la costa de Massachusetts —capital balenera del món, així com inspiració de Melville per a Moby Dick—, Leviathan segueix un enorme vaixell pesquer d'arrossegament cap a les aigües negres del voltant i ofereix una representació vívida i gairebé calidoscòpica del treball, el mar, la maquinària i els actors, tant humans com marins.
Castaing-Taylor i Paravel, tots dos de formació antropològica, aposten per fer de l’art cinematogràfic una nova experiència sensorial a través de l’ús de moviments de càmera insospitats o del tractament de la dimensió plàstica de la imatge, sense diàlegs i més a prop d'un misteriós poema visual que d'un documental comú.

Biofilmografia

Véréna Paravel (Suïssa, 1971) i Lucien Castaing-Taylor (Liverpool, 1966) són cineastes, artistes i antropòlegs i treballen al Laboratori d'Etnografia Sensorial de la Universitat de Harvard. Les seves pel·lícules es troben a les col·leccions permanents del MoMA i del British Museum i han estat projectades i premiades a nombrosos festivals internacionals de cinema. Alguns dels seus treballs anteriors en solitari són Foreign Parts (2010) de Paravel i Sweetgrass (2009) de Casting-Taylor. Han codirigit plegats els curtmetratges Nature morte  (2013) i Ah Humanity! (2015). Després de Leviathan (2012), programada a l'Alternativa 2013, el duo de directors ha estrenat títols com Somniloquies (2016), Caniba (2017) i De Humani Corporis Fabrica (2022).

Podcast