PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Presentació de Filmtopia

Taules rodones

Presencial

Presentació de Filmtopia, el web que celebra el cinema fet per dones

Filmtopia és un web especialitzat en cinema fet per dones per tal d'informar, promocionar, visibilitzar i celebrar, a través de l'obra de cineastes del passat, del present i del futur, el cinema realitzat per les dones que treballen en tots els àmbits i professions del sector a tot el món. Filmtopia és informació d’actualitat, crítiques de pel·lícules i de sèries, entrevistes, llibres, festivals, reportatges, agenda i revisió històrica. Volem reivindicar el talent femení en la història del cinema a través de diversos continguts combinant la informació escrita i l’audiovisual, tot això, amb una mirada crítica, en profunditat i amb perspectiva feminista, interseccional i inclusiva.

  • Divendres 17 de novembre, 17.30 h
  • Sala Raval CCCB
  • Actividad gratuïta
  • Entrada lliure fins a completar aforament

Amb

Nuria Vidal
Nuria Vidal

Núria Vidal exerceix la crítica cinematogràfica de manera ininterrompuda des de 1984 i ha col·laborat en mitjans com Fotogramas, “Cinema 3”, “La Cartellera” i Cinemanía. Ha estat professora de Crítica de Cinema a l'ESCAC, ha escrit una trentena de llibres de cinema, ha estat delegada a Espanya del Festival de Berlín i ha format part del Comitè de Direcció dels festivals de Sant Sebastià i Sitges. Aquest any ha estat nomenada Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

Marta Armengou
Marta Armengou

Marta Armengou té més de 25 anys d'experiència en l’àmbit cultural i cinematogràfic. Va dirigir durant 13 anys el programa de cinema “La Cartellera de Betevé i, actualment, és la creadora, guionista i conductora de “Viatge a Júpiter”, el pòdcast de la Filmoteca de Catalunya. També col·labora en altres mitjans, com ara “La finestra indiscreta” i el pòdcast “Ja m’entens” de Catalunya Ràdio.

Amb la col·laboració de
Filmtopia