PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

El silencio es un cuerpo que cae

Paraleles

Sinopsi

En Jaime ho va gravar tot, fins i tot la seva pròpia mort. D'ell, la seva filla va rebre més de cent hores de vídeos casolans i moltes incerteses. Perquè, com molts de la seva generació, en Jaime era una persona clandestina. Però, en el seu cas, probablement dues vegades clandestí.

Les imatges enregistrades per en Jaime es resignifiquen per donar lloc a preguntes al voltant del desig, la sexualitat, la família i la llibertat. Aquesta història marcada per l'activisme i la dissidència sexual és un recorregut fascinant per l'Argentina d'entre els anys setanta i noranta, un relat de múltiples capes que tracta temes com la militància d'esquerres, l'homosexualitat i la sida transitant entre esferes duals: de l'íntima a la publica i de la privada a la política.

Biofilmografia

Agustina Comedi (Córdoba, Argentina, 1986) va estudiar Lletres Modernes a la Universitat Nacional de Córdoba. La seva òpera prima, El silencio es un cuerpo que cae (2017), va recórrer més de 60 festivals i va rebre, entre d'altres, el premi a millor llargmetratge a l'Alternativa 2018 i el Cóndor de Plata a millor pel·lícula documental. El 2019 va escriure i dirigir Playback, ensayo de una despedida, guanyador del Premi Teddy a la Berlinale 2020 i del premi a millor curtmetratge tant al Festival Internacional de Mar del Plata com a l'Entrevues Belfort Film Festival. El curtmetratge va ser exhibit en més de 80 festivals. El 2021, Comedi va codigir Arxiu de la Memòria Trans juntament amb Mariana Bomba.

Podcast