PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Eudald Espluga presenta 'El rostro de la medusa'

Esdeveniments especials

Tenir una cara a internet

En la línia de reflexió sobre temes que impacten al món dels nostres dies que ha defensat L'Alternativa al llarg de la seva trajectòria, el festival convida al filòsof, escriptor i periodista cultural Eudald Espluga a fer una presentació especial del film El rostro de la medusa, de Melisa Liebenthal.

En l'era de “la cara d'Instagram”, on tots els nostres rostres es troben sobreexposats a la xarxa, amb centenars de retrats i autoretrats, i on les cares tendeixen a ser representades sota un mateix patró estètic (a través de filtres, angles de càmera i cirurgies facials), la cineasta Melissa Liebenthal proposa una paràbola kafkiana: i si un dia ens aixequem i la nostra cara ha canviat fins al punt de ser irrecognoscible? I si ja no soc el rostre que ahir apareixia en el meu perfil de Linkedin? Davant de la idea de no ser un mateix i escapar a les lògiques identificadores del capitalisme de plataformes, tant com de les lògiques d'hipervigilància facial de l'Estat i la policia, El rostro de la medusa proposa un viatge (gairebé posthumà) sobre la formació d'identitats en el món contemporani.
  • Dimarts 14 de novembre, 18.30 h
  • Auditori CCCB
  • Presentació i projecció
Entrada

Eudald Espluga
Eudald Espluga

Eudald Espluga i Casademont (Girona, 1990) és llicenciat en Filosofia i màster en Comunicació Cultural per la Universitat de Girona. És autor dels assaigs Las pasiones ponderadas (Capitán Swing, 2015), Rebeldes (Lumen, 2021) i No seas tú mismo (Paidós, 2021) / No siguis tu mateix (Destino, 2022) i ha col·laborat en mitjans com El Salto, El País i RAC1.