PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Iván Z

Paraleles

Sinopsi

Iván Z registra la trobada del seu realitzador amb el cineasta de culte Iván Zulueta, que, eloqüent, lúcid i amb certa desolació, trencarà davant la càmera d'Andrés Duque el silenci hermètic que havia mantingut durant anys. Lluny de ser una hagiografia exhaustiva, el documental se centra en l'univers creatiu d'un director clau en l'avantguarda espanyola gràcies a la seva pel·lícula de culte —n’hi ha que la qualificarien de maleïda— Arrebato, i parla sense embuts dels fetitxes i les obsessions que alimenten el seu imaginari.

Biofilmografia

Andrés Duque (Caracas, 1972) ha realitzat quinze obres de no-ficció amb un marcat caràcter assagístic i que sovint han estat presentades en centres culturals. Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements en festivals de cinema de tot el món (Punto de Vista, Cinéma du réel, Dokufest, FIDMarseille, Premis Goya i Premi Ciutat de Barcelona, entre d’altres).

És un habitual de l’Alternativa des de la seva obra de debut, Iván Z (2004). També hi va participar amb Color perro que huye (2011), com a membre del jurat el 2016 i com a protagonista d’un dels nostre Satèl·lits a l’edició de 2022, en què va acompanyar la seva masterclass L'estètica immigrant amb la projecció del seu últim film, Monte Tropic (2022), en conversa amb Un lloc a la terra (Artur Aristakisian, 2001) i El camí cap a la immigració (Ayoub El Mernissi, 2022).

Podcast