PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Green Manager

Tallers professionals

© laudiovisual

Green manager del cinema independent

Aquests darrers anys, els organismes públics han introduït criteris mediambientals en els seus programes d’ajuts a la producció, fet que obliga els i les profesionales del sector audiovisual a incorporar la sostenibilitat en els seus projectes. En aquest sentit, l’equip de producció és clau per implantar amb èxit els sistemes de mesuratge de l’impacte ambiental i els plans de reducció de la petjada de carboni.

Però, siguem realistes: en el cinema independent serveixen els paràmetres establerts per a tota mena de produccions cinematogràfiques? Volem ser sostenibles i alhora complir amb els checkbox que se’ns imposen? Quines són les claus per portar a terme un pla de sostenibilitat en una producció de cinema independent? Com identificar els impactes mediambientals principals?

Aquest taller, dissenyat per a professionals de la producció cinematogràfica independent, ofereix una perspectiva pràctica per comprendre els impactes ambientals de la producció audiovisual i establir estratègies per reduir la petjada de carboni. A través de presentacions teòriques i d’exercicis pràctics basats en casos reals, els participants aprendran a identificar àrees crítiques, a implementar mesures sostenibles i a integrar la sostenibilitat en la gestió dels equips de producció.

L’objectiu d’aquesta formació és dotar els assistents de les habilitats necessàries per valorar l’impacte mediambiental i per desenvolupar i implementar plans de sostenibilitat d’una manera pràctica i adaptada a les particularitats del cinema independent.

El taller es dirigeix a professionals amb experiència en els departaments de Producció Executiva o Direcció de Producció de pel·lícules independents, i que estiguin interessats a formar-se com green manager o eco manager.

  • Diumenge 12 de novembre, de 10 a 19 h
  • Sala Raval CCCB
  • Inscripcions: 60 € (40 € amb acreditació)
  • El preu inclou cafès i dinar al migdia, així com un certificat d’assistència al curs
  • Aforament: 25 persones
Inscriu-t’hi

Tallerista

Eneko Muruzabal Elezcano
Eneko Muruzabal Elezcano

Eneko Muruzabal Elezcano és actualment el responsable de Basque Green Film, la secretaria tècnica creada pel Departament de Cultura i Política Lingüística del Govern Basc per impulsar el cinema sostenible a Euskadi. Al mateix temps, des de la consultora Bilibin, desenvolupa projectes d'economia circular en àmbits culturals i industrials.

Amb la col·laboració de
ICAA
Delta Cafés