PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Les escenes d’intimitat i el consentiment

Activitats professionals

Presencial

En aquesta taula reflexionem sobre els condicionants del consentiment en el context de les escenes íntimes d’un rodatge.

Quin paper hi juguen els rols de poder? Quin espai hi tenen les improvisacions creatives?¿Tractem el consentiment de la mateixa manera quan treballem amb persones adultes que quan ho fem amb infants o adolescents?

Obrim la conversa a tres veus (coordinació d’intimitat, coach i producció) amb perspectives molt personals i especialitzades per veure quins són els consensos i les contradiccions.

  • Dilluns 13 de novembre, de 12 a 14 h
  • Sala Raval CCCB
  • Preu: 5 €
  • Entrada gratuïta amb acreditació o invitació
Inscriu-t’hi

Ponents

Lola Clavo
Lola Clavo

Lola Clavo és una de les primeres coordinadores d’intimitat (CI) de l’Estat i ofereix assessorament en relació amb escenes íntimes, de sexe simulat o nus, especialment amb contingut LGBTIQ+, BDSM i de treball sexual. Treballa com a CI tant en produccions mainstream de Netflix, Movistar, Filmax o Disney com en projectes independents, curtmetratges i videoclips. També és professora al màster de Direcció de l’ESCAC i al grau d’Interpretació de l’Institut del Teatre, així com membre i fundadora de RED ICIE i AESCI Asociación Española de Profesionales de la Coordinación de Intimidad. Col·labora amb el servei de prevenció d’abusos en el sector audiovisual de l’Acadèmia del Cinema Català.

Ariadna Dot
Ariadna Dot

Ariadna Dot Casanovas és una productora emergent que treballa per a les empreses Lastor Media i Vilau?t Films. Entre els seus projectes recents hi ha el llargmetratge Alcarra?s, de Carla Simon (Ós d’Or a la Berlinale 2022); Suro, de Mikel Gurrea (competició oficial al Festival de Sant Sebastià 2022); Libertad, de Clara Roquet (Setmana de la Crítica al Festival de Canes 2021), i Costa Brava, Lebanon, de Mounia Akl (Horitzons Extra al Festival de Venècia 2021).

Laura Jou
Laura Jou

Laura Jou va iniciar la seva carrera com a actriu professional a finals dels anys vuitanta. El 2001 va començar a treballar com a coach d’infants i adolescents actors. És la coach d’actors de cineastes com Alejandro Iñárritu, Juan Antonio Bayona i Agustín Villaronga, entre d’altres. La Laura també dirigeix el seu propi estudi, on entrena nous actors i professionals amb tècniques d’actuació. El 2019 va dirigir el seu primer llargmetratge, La vida sense la Sara Amat, que va rebre diversos premis i unes crítiques excel·lents. El 2021 va dirigir Cucut, una sèrie per a TV3 de cinc capítols, i seguidament, Fácil, juntament amb Anna R. Costa, per a Movistar+. Actualment es troba en la fase de postproducció del seu film Caída libre i en la de preproducció d’una nova sèrie per a Prime Video, La academia.

Moderadora

Carme Puche
Carme Puche

Carme Puche és directora i guionista. Ha treballat en periodisme durant més de quinze anys abans de dedicar-se a la realització. La seva carrera com a cineasta s’inicia amb Camille (millor guió de nova autoria al Festival de Sitges). Actualment treballa en el seu segon llarg documental, Totes les mares, i en projectes que dialoguen amb intel·ligència artificial, com My Word (selecció +Rain Film Fest i part de l’exposició IA del Barbican Centre i el CCCB). És vicepresidenta de Dones Visuals i mare de dos fills.

Amb la col·laboració de
ACC Acadèmia del Cinema Català