PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Masterclass de Clara Roquet

Masterclasses

Online

La construcció de personatges. Del guió a la direcció

Com es construeix un personatge? Quins elements determinen el comportament d’un personatge des del guió fins als assajos amb actors i la posada en escena? Com es construeix la naturalesa d’un personatge, la seva falla tràgica, la seva voluntat i el seu desig, sense obviar la tendència a la contradicció i a la complexitat inherent a qualsevol individu?

Tal com deia Visconti, el cinema és un treball d’artesania en què el disseny dels processos de treball determina absolutament el resultat final. Clara Roquet analitzarà els processos de treball que li han servit en les seves obres per crear personatges des del primer moment, davant de la pàgina en blanc, fins al moment en què tot el que ha estat imaginat s’ha d’adaptar a la vida real, a un actor concret, amb les seves característiques i les seves capacitats.

L’assaig és l’espai on aquesta translació, aquesta personificació màgica, té lloc i es concreta en l’escena, i en cadascun d’aquests passos hi ha unes certes eines que m’han ajudat a acompanyar els personatges en el seu camí cap a la pantalla.

Clara Roquet és una guionista i directora espanyola amb un màster de Guió de la Universitat de Colúmbia. La multipremiada 10.000 km (2014) va ser la seva primera pel·lícula com a guionista, coescrita amb el director Carlos Marqués-Marcet. Des de llavors ha escrit Petra (2018), juntament amb el director Jaime Rosales, estrenada a la Quinzena de Cineastes del Festival de Canes; Els dies que vindran (2019), amb Carlos Marqués-Marcet, guanyadora del Festival de Màlaga; Costa Brava, Lebanon (2022), de Mounia Akl, estrenada al Festival de Venècia, i la recent Creatura (2023), d’Elena Martín, guanyadora del premi a millor pel·lícula europea de la Quinzena de Cineastes. El seu primer llargmetratge com a directora, Libertad (2021), nominat a sis premis Goya i a quatre premis Gaudí, es va estrenar a la Setmana de la Crítica de Canes. Abans havia dirigit el curtmetratge El adiós (2016), produït per Lastor Media, guanyador del Gaudí i de l’Espiga d’Or a la SEMINCI i nominat als Premis de l’Acadèmia Europea. A més, és professora de guió i direcció en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

  • Dissabte 11 de novembre, de 17 a 19 h
  • Online
  • Preu masterclass online: 10 €
  • No es requereixen coneixements previs
  • La masterclass s’oferirà en castellà sense traducció
Inscriu-t’hi
Clara Roquet