PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

It’s Such a Beautiful Day

Paraleles

Sinopsi

En Bill lluita contra un problema neurològic desconegut que li provoca errors de memòria i visions surrealistes. El primer llargmetratge de Hertzfeldt és una barreja de dibuixos en blanc i negre, stop-motion, pel·lícula i fotografies inserides, una narració distant i una banda sonora d'allò més creativa,. Una obra amb un heroi torbat, envoltat per una cosmologia fantàstica en què excèntrics detalls quotidians comparteixen protagonisme amb reflexions sobre el nostre lloc a l'univers.

Amb aquest recull divertit i commovedor dels tres curtmetratges que formen l'anomenada trilogia de Bill —Everything Will be OK, I Am So Proud of You i It's Such a Beautiful Day—, l'autor va establir el seu estil particular.

Biofilmografia

Don Hertzfeldt (Fremont, Estats Units, 1976) va estudiar cinema a la Universitat de Califòrnia i des dels seus primers treballs universitaris va deixar clara la seva vocació pel format més experimental i pel món de l'animació. Des d'aleshores, els seus curtmetratges s'han projectat arreu del món i han rebut multitud de premis internacionals. A més, té el rècord de participació a Sundance (en vuit ocasions) i dues nominacions als Oscar. A l’Alternativa s'han projectat Billy's Balloon (1998) i It's Such a Beautiful Day (2012), que va competir en l'edició del nostre 20è aniversari i que ara recuperem per celebrar la nostra trentena. Entre el 2015 i el 2021 va dirigir una nova sèrie de curtmetratges, World of Tomorrow, que també ha convertit en una novel·la gràfica. Hertzfeldt ha produït i distribuït les seves pel·lícules i ha rebutjat projectes comercials.

Podcast