PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

La imatge permanent

Paraleles

Sinopsi

En un poble del sud, l’Antonia, una mare adolescent, desapareix en plena nit. Cinquanta anys més tard i molts kilòmetres al nord, la Carmen, una directora de càsting més aviat introvertida, ha de trobar persones “autèntiques”. Durant la recerca coneix l’Antonia, una dona impulsiva que envaeix el seu món solitari.

En el seu llargmetratge de debut, Laura Ferrés retrata la perifèria geogràfica per mitjà d’un tipus de persones que no acostumen a aparèixer a la pantalla. Lluny del realisme social, amb una proposta estètica marcada pel distanciament i el pla fix, ens mostra el pes del passat en unes vides corrents.

Biofilmografia

Laura Ferrés (El Prat de Llobregat, 1989) va estudiar Direcció a l’ESCAC. Guionista i directora, amb Los desheredados (2017) va guanyar el premi a millor curtmetratge a la Setmana de la Crítica del Festival de Canes. Projectat en més de 80 festivals, el film fou nominat als Premis del Cinema Europeu, i guardonat com a millor curtmetratge als Premis Goya i als Premis Gaudí. La imatge permanent és el seu primer llargmetratge.



Amb la col·laboració de
Filmoteca de Catalunya