PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

La chimera

Paraleles

Sinopsi

L'Arthur lidera una banda de saquejadors de tombes etrusques. Ho té fàcil, pot sentir el buit. El buit de la terra on hi ha les restes d'un món antic. El mateix buit que deixa en ell el record del seu amor perdut.

“Què hem de fer amb el passat?”, es pregunta la directora Alice Rohrwacher, que es confessa fascinada per la proximitat entre el que és sagrat i el que és profà, entre la vida i la mort, i en aquesta ocasió ens torna a mostrar les ruïnes d'una societat marcada per la picaresca i també el viatge als abismes del seu protagonista. Accelerant i alentint la trama al seu gust, utilitzant tres formats de pel·lícula diferents, aconsegueix teixir un tapís a manera d'una faula que reflecteix les empremtes del passat.

Biofilmografia

Alice Rohrwacher (Fiesole, Florència, 1981) va estudiar Història de les Religions, Literatura i Filosofia a la Universitat de Torí i més tard es va especialitzar en escriptura de guions a l'Escola Holden de la mateixa ciutat. Després d'escriure el guió de Corpo celeste, es llançaria a la direcció sense experiència prèvia. Totalment autodidacta, el seu debut es va estrenar el 2011 a la Quinzena de Realitzadors de Canes, cita de la qual es convertiria en habitual i que la llançaria com a directora. Tres anys més tard tornaria amb Le meraviglie, amb la qual va obtenir el Gran Premi del Jurat; ja el 2019 repetiria la gesta a Canes, aquesta vegada amb Lazzaro felice, que va aconseguir el premi al millor guió. Amb La chimera hi va tornar a competir.



Amb la col·laboració de
Filmoteca de Catalunya