PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Între revoluții

Oficials

Sinopsi

En la dècada de 1970 en Bucarest, la Zahra i la Maria inicien una bona amistat mentre estudien a la universitat. Quan l’agitació política bull a l’Iran, la Zahra es veu obligada a tornar a casa i deixar enrere la Maria. Durant la dècada següent, mantenen el contacte a través d’un seguit de cartes que narren la seva lluita per tenir una veu pròpia com a dones, i com els seus països respectius avancen en direccions divergents.
Les línies entre el documental i la ficció es desdibuixen en aquest llargmetratge de Vlad Petri, creat íntegrament a partir d’imatges d’arxiu, que aprofundeix en les adversitats dels col·lapses polítics de l’Iran i Romania.

Biofilmografia

Vlad Petri (Romania, 1979) es va graduar en Cinematografia a la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică de Bucarest i va fer un màster en Antropologia Visual i de Mitjans a la Freie Universität de Berlín.

Les seves pel·lícules, en la frontera entre el documental i la ficció, s’han projectat a festivals internacionals com els de Berlín, Rotterdam, Sarajevo i Jihlava. Compta amb tres premis Gopo (els premis del cinema romanès): a millor debut per Bucureşti, unde eşti? (2014) i a millor curtmetratge documental per The Deer Passed in Front of Me i per The Same Dream. Amb Între revoluții va guanyar el Premi FIPRESCI a la darrera edició de Berlinale Forum.