PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Negu hurbilak

Oficials

Sinopsi

El 2011 el prolongat conflicte que viu el País Basc sembla arribar al final. Una noia fuig amb un clar objectiu: creuar la frontera, la “muga”, perquè sap que això la portarà lluny del seu lloc d'origen, de casa seva, on ja no està segura. Enmig de la seva fugida arriba a Zubieta, un poble fronterer on antics mites i conflictes moderns semblen convergir. Amagada a les golfes d'una de les cases del poble comença a observar una quotidianitat aparentment immòbil com la pedra.

Amb el pas del temps, un temps difús i indefinit, on els dies es converteixen en nits i les nits en dies, la seva fugida comença a ser cada vegada més laberíntica, quedant-se completament envoltada entre la densa boira...

Biofilmografia

El Colectivo Negu són Ekain Albite, Adrià Roca, Nicolau Mallofré i Mikel Ibarguren. El projecte col·lectiu es va gestar a l’ESCAC, escola on tots estudiaven i on van néixer els seus primers treballs. Els curtmetratges Erroitz i Laiotz, tots dos rodats a Euskal Herria, van posar les bases del col·lectiu. Després van rodar A rabassa morta, un curtmetratge en 16 mm que girava entorn de la realitat catalana.

Amb Negu hurbilak van passar, en fase de projecte, per Cinema Pendent a l'Alternativa 2022, on van obtenir els premis Non Finito i Primer Test del REC. La seva estrena mundial va tenir lloc al Festival de Locarno, on va rebre una menció especial del jurat de la secció Cineasti del Presente.

Activitat complementària especial

El divendres 17 de novembre, hi haurà concert de l’aadri al bar 78|33 després de la projecció de Negu hurbilak.