PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Notre corps

Oficials

Sinopsi

Claire Simon s’endinsa en el servei de ginecologia d’un hospital públic parisenc i es planteja què representa viure en un cos de dona. En filmar la diversitat, la singularitat i la bellesa femenines en totes les etapes de la vida, és testimoni dels desitjos, les pors i les lluites de les dones, incloent-hi la mateixa cineasta.

La veterana documentalista, amb el seu mètode observacional atent i delicat, filma la vida dels altres amb una passió empàtica. En aquesta ocasió posa el focus en el cos femení per destacar-ne la dimensió social i política.

Biofilmografia

Claire Simon (Londres, 1955) va créixer a França i va iniciar els seus estudis d'Etnologia mentre aprenia àrab. Autodidacte, va aprendre a muntar i va dirigir els seus primers curtmetratges als anys setanta, abans d'incorporar-se als Ateliers Varan, on es va familiaritzar amb l'estil realista del cinema directe.
Els seus curtmetratges Les patients, Récréations i Coûte que coûte van ser seleccionats a nombrosos festivals i van marcar el punt de partida d'una nova escola documental a França. El 1997 va presentar el seu primer film de ficció, Sinon, Oui.
Durant la seva prolífica carrera, la cineasta ha combinat documental i ficció. El 2000 va estrenar Ça c’est vraiment toi, que fou premiada als festivals en les dues categories. 800 km de différence (2002) va seguir en la línia documental, amb la seva filla com a protagonista; però amb Ça brûle (2006) i Les Bureaux de Dieu (2008) va tornar a la ficció. Totes dues es van presentar a Canes, on la segona va aconseguir el Premi SACD a la Quinzena de Cineastes.
Amb Le concours va guanyar el premi a millor documental al Festival de Venècia el 2016.  I el 2018 va presentar a Berlinale Forum Premières Solitudes, un retrat sobre els adolescents actuals que fa miques els clixés habituals. Després d'estrenar la sèrie documental Le Village, el 2022 va tornar a la ficció amb Vous ne désirez que moi. Notre corps es va estrena mundialment a la Berlinale.