PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

O estranho

Oficials

Sinopsi

L’Aeroport Internacional de Guarulhos es troba en territori indígena. És una ciutat dins d’una ciutat, ja que cada dia el travessen centenars de milers de passatgers i hi treballen 35.000 persones. La pel·lícula segueix aquests empleats, com l’Alê, un treballador de pista la història familiar del qual es va superposar amb la construcció de l’aeroport. Seguim les seves trobades a través del temps. Els seus records i el seu futur, així com els dels seus amics, estan impregnats d’una matèria comuna: les empremtes d’un passat perdut en un territori en constant transformació.

En el seu segon llargmetratge, Dias i Mallon porten a terme una àmplia evocació de la memòria brasilera fent ús de les eines del cinema experimental en un film de personatges, a través dels quals s’exploren temes com el genocidi indígena, la destrucció de la natura, el menyspreu envers les religions i l’explotació laboral.

Biofilmografia

Flora Dias (Jales, Brasil, 1985), directora i directora de fotografia, és llicenciada en Comunicació Social per la Universidade Federal Fluminense (2010), amb especialització en Imatge a l’École nationale supérieure Louis-Lumière (França). Com a directora de fotografia ha treballat en multitud de projectes. El 2013 va codirigir el llargmetratge O Sol nos Meus Olhos juntament amb Juruna Mallon, amb qui va tornar a codirigir O estranho. En solitari ha signat els curtmetratges Ocidente (2016), Miragem (2019) i Pytang (2020).

Juruna Mallon (Rio de Janeiro, 1979) va estudiar Història de l’Art a Göteborg (Suècia) i es va llicenciar en Cinema a Rio de Janeiro. Ha viscut uns quants anys a França, on va fer un màster en Estudis Cinematogràfics a la Universitat de Lilla i en Antropologia Visual a la Universitat París Nanterre. També és compositor. A més dels llargmetratges codirigits juntament amb Flora Dias, és autor dels curtmetratges documentals musicals Satan Satie (2015) i The Resonant Islands (2017).