PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Antier noche

Oficials

Sinopsi

En Juan Francisco té dotze anys i viu en un poble del sud d’Extremadura, un lloc envoltat d’alzines mil·lenàries i de plaques solars. A través de la caça amb llebrers, el nen descobreix l’estreta relació que uneix humans i animals. En Santi i l’Antonio formen part de la joventut i d’una modernitat que conviu amb les més antigues tradicions. La Pepa és una jove mare que treballa de temporera a l’escorxador. Mitjançant el retrat coral d’aquests joves, es revela un territori habitat per llebres i ases, històries d’amor, incendis i raves.

De naturalesa híbrida, el lluminós debut en el llargmetratge d’Alberto Martín Menacho fila històries en una realitat suspesa entre tradició i modernitat.

Biofilmografia

Alberto Martín Menacho (Madrid, 1986) és llicenciat en Arts Visuals per l’Escola Superior d’Art i Disseny de Ginebra. El 2015 va dirigir el seu primer curtmetratge, Pata negra. El 2018, Mi amado, las montañas es va presentar al Festival de Rotterdam i va rebre el premi a millor curtmetratge a l’IFF de Las Palmas. Ha estat artista resident a Tabakalera (Donostia) i a la Casa de Velázquez (Madrid). El seu treball s’ha exposat a galeries d’art, museus i festivals de cinema, com el museu Photo Elysée de Lausana, l’Académie des Beaux-Arts de París, FIDMarseille, Entrevues Belfort i Visions du Réel. Antier noche és el seu primer llargmetratge.