PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

A morte de uma cidade

Oficials

Sinopsi

Al cor de Barrio Alto, en ple centre de Lisboa, l’edifici d’una antiga impremta és enderrocat per donar pas a la construcció d’un complex d’habitatges de luxe. Considerat aquesta demolició com la imatge perfecta per retratar la mort d’una certa Lisboa després de la crisi financera i del consegüent boom immobiliari i turístic, el director proposa filmar un diari urbà que retrata la vida quotidiana de l’obra i d’aquells que hi treballen.
En el seu debut en el llargmetratge, João Rosas filma els darrers dies d’una vella Lisboa devorada, com tantes grans ciutats, per l’urbanisme neoliberal. Un relat evocador de la seva relació amb la ciutat i un al·legat a la dignitat obrera.

Biofilmografia

João Rosas (Lisboa, 1981) va estudiar Comunicació i Cinema a Lisboa, a Bolonya i a la London Film School amb una beca de la Gulbenkian Foundation. És l’autor de tres col·leccions de contes i de diversos curtmetratges, entre els quals destaquen My Mothers is a Pianist (2005), Birth of a City (2009), Entrecampos (2012) i Maria do Mar (2015), aquest darrer estrenat a Locarno i premiat a diferents festivals de Portugal, Espanya i Brasil. Amb Catavento (2020) va guanyar el premi a millor curtmetratge a BAFICI 2021 i una menció especial del jurat al Festival de Brive. A morte de uma ciudade és el seu primer llargmetratge.

Activitat complementària especial

Per acompanyar la projecció del film 'A morte de uma cidade', l'Alternativa i la cooperativa Nexes Interculturals organitzen un Migrantour el mateix dimecres 15 de novembre a les 18 h.