PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Bjergene

Oficials

Sinopsi

Més de dues dècades després de la tràgica mort del seu germà, la família del director Christians Einshøj s’està esfondrant. Armat amb 30 anys de vídeos casolans, intenta afrontar les ferides ocultes que la tragèdia va deixar al seu pas i comprendre què va passar i com va afectar a cadascú.
Observació d’una família en crisi i reflexió sobre els efectes de la masculinitat de la vella escola. Einshøj utilitza l’humor per culminar aquest retrat familiar autobiogràfic, i explorar les diferents maneres en què fugim en lloc d’afrontar les coses que fan mal i obtenir respostes alliberadores.

Biofilmografia

Christian Einshøj (Dinamarca, 1985), director i muntador crescut a Noruega, va assistir a l’Escola de Cinema Europeu d’Ebeltoft. Després de treballar com a muntador en més de vint títols, el 2014 va debutar com a director amb el curt documental How I Live, As You Wanted to Know. El 2018 va dirigir el seu segon curtmetratge, Haunted, que va guanyar el premi a millor curtmetratge internacional al Hot Docs Festival de Toronto i va fer una gira per altres certàmens. The Mountains és el seu primer llargmetratge.