PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

El sueño de la sultana

Oficials

Sinopsi

Inspirada en un conte de ciència-ficció feminista escrit per Rokeya Hossain a Bengala el 1905, la Inés emprèn un viatge iniciàtic per l’Índia a la recerca de Ladyland, la utòpica terra de les dones on elles governen el país mentre els homes viuen reclosos i s’encarreguen de les tasques domèstiques.

La veterana autora de curtmetratges debuta en el llargmetratge amb una pel·lícula que narra tres històries que es mesclen, cadascuna il·lustrada amb una tècnica d’animació diferent, per reflexionar sobre la lluita feminista al llarg de la història.

Biofilmografia

Isabel Herguera (Sant Sebastià, 1961) és artista visual, productora i directora d’animació. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat del País Basc, va continuar els seus estudis a la Kunstakademie de Düsseldorf com a alumna del videoartista Nam June Paik. Va completar la seva formació amb un màster a l’Institut de les Arts de Califòrnia (Los Angeles), l’escola d’animació més prestigiosa dels Estats Units.

A l'Alternativa s’hi han programat alguns dels seus curtmetratges més destacats. El 2015 va protagonitzar a l’Alternativa Hall un cicle en què es van poder veure els seus curtmetratges La gallina ciega (2006), Ámár (2010), Bajo la almohada (2012) i Amore d’inverno (2015, Gran Premi del Cinema Basc a ZINEBI). El 2016 va codirigir Kutxa beltza (2016) juntament amb Izibene Oñederra. Ha estat directora d’Animac i coordina el Laboratorio de Imagen en Movimiento de Arteleku a Sant Sebastià, i va treballar com a animadora a Los Angeles durant més d’una dècada. El sueño de la sultana és el seu primer llargmetratge.