PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Remember My Name

Paraleles

Sinopsi

Després de travessar la tanca de Melilla des del Marroc, l’Ihsen ingressa al centre d’acollida de monges Divina Infantita per a nenes menors no acompanyades. Allà també hi viuen l’Asia, la Mounia i la Nuhaila. Daltra banda, en Hamza farà aviat els 18 anys i haurà d’abandonar La Purísima, el centre d’acollida per a nois.

Tots ells van arribar sols a Melilla, però han trobat una nova família: la companyia de dansa NANA. Als assajos es poden oblidar per un moment de l’estigma i el pes de la seva missió migratòria. Després d’uns mesos treballant durament, la companyia és seleccionada per participar en el programa de televisió Got Talent, on els joves viuen un miratge que els allunya de la seva realitat durant uns dies i que s’esvaeix de cop quan els focus s’apaguen i ells tornen a trepitjar Melilla.

Biofilmografia

Elena Molina és directora i guionista, llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universidad Complutense de Madrid. Va completar els seus estudis a la Università degli Studi di Perugia (Itàlia) i a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i va cursar el màster de Cinema Directe amb Frederick Wiseman (ECAM), així com tallers amb Patricio Guzmán, Belkis Bega i Nicolas Philibert.

Ha dirigit la sèrie documental El robo del códice (2022, TVE), el llargmetratge documental Rêve de Mousse (2018) i els curtmetratges Yungay7020 (2021), All I Need Is a Ball (2020), Laatash (2018), Quand j’étais petit (2016) i Le cimetière des marionnettes (2014), seleccionats i premiats en nombrosos festivals. El seu projecte El dilema de las anguilas va participar a Cinema Pendent 2022. Remember My Name (2023), el seu segon llargmetratge documental, es va estrenar a la secció oficial del Festival de Màlaga.