16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Guardons

Jurats


Premi Llargmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Cíntia Gil
Cíntia Gil

Va estudiar a l’Escola Superior de Teatre i Cinema de Lisboa i és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Porto, on també ha impartit seminaris sobre Estètica. Entre 2012 i 2019 va ser codirectora del Doclisboa i actualment és directora del Sheffield Doc/Fest. És membre d’Apordoc (Associació Portuguesa de Films Documentals) i ha comissariat nombrosos cicles de cinema contemporani i històric, així com retrospectives i exposicions.

Sergi Moreno Castillo
Sergi Moreno Castillo

Productor a Lastor Media i Vilaüt FIlms i professor a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Ramon Llull. Al seu currículum destaca la seva col·laboració amb autors com ara Carlos Marqués-Marcet, Clara Roquet, Lluís Galter, Elena Martín Gimeno, Mikel Gurrea, Mounia Akl, Marcel Barrena, Alba Cros, Laia Alabart, Marta Verheyen i Laura Rius, Marc Crehuet, Carla Simón, Agustí Villaronga i Isaki Lacuesta, entre d’altres.

Lucas Santos
Lucas Santos

Es va llicenciar en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també treballa al gabinet de Comunicació. Des de l’any 2014, redacta el blog sobre cinema Asa Nisi Masa. També va escriure sobre cinema a la revista electrònica Sigue leyendo, i actualment col·labora amb Transit. Cine y otros desvíos.

Premi Curtmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
María Palacios Cruz
María Palacios Cruz

Programadora, escriptora i professora, és coordinadora de l’àrea de Comissariat a Elías Querejeta Zine Eskola i programadora dels festivals Punto de Vista (Pamplona) i Courtisane (Gant). Ha editat una antologia d’escrits de l’artista britànica Lis Rhodes (2019) i ha coeditat una publicació sobre l’obra d’Ute Aurand, Helga Fanderl, Jeannette Muñoz i Renate Sami (2020).

Enric Ribes
Enric Ribes

Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual a Barcelona. Ha realitzat els curtmetratges Take Me to the Moon (2014), Glance Up (2014), The Peach Blossom Garden (2016) i Grey Key (2019), tots ells seleccionats i premiats a festivals internacionals. Actualment està desenvolupant el seu llargmetratge de debut, Cantando en las azoteas, projecte que va guanyar el Premi Kinolux del 6è Mentoring Projects el 2018.

Liliana Díaz Castillo
Liliana Díaz Castillo

Directora, guionista i productora colombiana resident a Barcelona. Membre del col·lectiu La Selva Ecosistema Creatiu, ha dirigit sis trobades internacionals de creació cinematogràfica per mà d’Abbas Kiarostami, Werner Herzog i Lucrecia Martel, i ha produït més de 200 curtmetratges, una tasca reconeguda el 2018 amb el premi Werner Herzog Foundation.

Premi Film Nacional

L'Alternativa Oficials
Ylenia Cañadas
Ylenia Cañadas

Programadora i encarregada del departament de Comunicació del Festival Fantboi (Sant Boi de Llobregat) i programadora del Craft Film Fest (Barcelona). Exerceix com a directora de la secció “Mutacions cinèfiles” de la revista online El cinèfil. Col·labora com a crítica per a diferents mitjans de comunicació, tant nacionals com internacionals.

Marta Piñol Lloret
Marta Piñol Lloret

Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, és professora a la UB, l’ESCAC, la UIC i la UOC. És autora de diversos llibres, entre els quals destaquen Europa como refugio. Reflejos fílmicos de los diversos exilios españoles (1939-2016) (Edicions de la UB, 2020) i Con las maletas a otra parte. La emigración española hacia Europa en el cine (Sans Soleil Ediciones, 2020).

Arnau Vilaró
Arnau Vilaró

Doctor en Comunicació per la UPF. Professor d’Estudis Fílmics a l’ESCAC, la UAB i la UOC. Ha realitzat estades de doctorat i postdoctorat a la Universitat de la Sorbona Nova París III i a la UNAM de Mèxic. És autor del llibre La caricia del cine (2017). Combina la docència, la crítica i la investigació amb la programació, l’escriptura i la realització cinematogràfica.

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Dakota Hone Gibbs
Dakota Hone Gibbs

President de la Societat Cinematogràfica de Canterbury (Nova Zelanda) i membre del comitè de direcció de la Federació de Societats Cinematogràfiques de Nova Zelanda. És un defensor actiu de les programacions que garanteixin la visibilitat de veus directorials diverses i advoca per animar el públic a mirar pel·lícules que eixamplin les seves idees sobre el cinema.

Salvador Matas Borrut
Salvador Matas Borrut

Mestre retirat i professor associat de Lingüística Francesa a la Universitat Rovira i Virgili. Té un màster en Ciències Socials i Comunitàries i en eLearning. Va ser regidor de l’Ajuntament de Cambrils entre 1996 i 2011 i actualment és tresorer del Cineclub ACTE (Cambrils).

Santosh Pathare
Santosh Pathare

Santosh Pathare va estudiar Periodisme i Comunicació de Masses a la Universitat de Bombai (l’Índia).És assistent regional de la Federació de Societats Cinematogràfiques a l’Índia per a la Regió Occidental i secretari de Prabhat Chitra Mandal, una important societat cinematogràfica índia. També és crític de cinema i editor de la revista Vaastaw Roopwani. Ha produït el film The Tale of Natives.

Amb la col·laboració de
ACCEC
FICC, IFFS
AC/E o ACE