12-18 novembre 2018

L'Alternativa

Palmarès 2018

Premi al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

El jurat de llargmetratges de la 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Santiago Fillol, Eugenia Mumenthaler i Marc Sempere Moya, reunit el 16 de novembre de 2018, acorda per unanimitat concedir el Gran Premi del Festival a El silencio es un cuerpo que cae, d’Agustina Comedi (Argentina). Aquesta pel·lícula ens mostra las complexitats d’una època a través d’una historia íntima i ens convida a compartir els silencis amb què han teixit les seves vides.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a The Image You Missed, de Donal Foreman (Estats Units).

Premi al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

El jurat de curtmetratges de la 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Daniel Ebner, Maider Fernández Iriarte i Cloe Masotta, reunit el 16 de novembre de 2018, acorda per unanimitat concedir el Premi al millor curtmetratge a Optimism, de Deborah Stratman (Estats Units / Canadà). El jurat ha valorat l’enfocament intuïtiu i poètic de Deborah Stratman i l’ús de les imatges i sobretot del so en el film per transmetre optimisme humà en un paisatge obert i salvatge.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Mon amour, mon ami, d’Adriano Valerio (Itàlia / França). El jurat ha valorat la capacitat del film per narrar, tal com diu el títol, una història d’amor i amistat molt potent.

Premi de la Crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

El jurat del Premi de la Crítica al millor llargmetratge de la secció oficial de la 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Vanessa Agudo, Laura Blanco i Aarón Cabañas, reunit el 16 de novembre de 2018, ha acordat per unanimitat concedir el Premi de la Crítica a Black Mother, de Khalik Allah (Estats Units) per la seva notable força expressiva i la barreja dels formats analògic i digital, que reforça la pluralitat de la proposta narrativa.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a La casa lobo, de Joaquín Cociña i Cristóbal León (Xile) per la seva original proposta i elaborada resolució tècnica, en què la combinació entre stop-motion i el rerefons pervers dels contes de fades conflueixen en un relat de substrat real.

Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

El jurat del Premi Don Quixot al millor llargmetratge de la secció oficial de la 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Madhurima Barua Sen, Eva Campos Suárez i Øyvind Hellenes, reunit el 16 de novembre de 2018, ha acordat per unanimitat concedir el Premi Don Quixot a América, d’Erick Stoll i Chase Whiteside (Estats Units). El jurat ha valorat el fet que la pel·lícula parla sobre la relació entre diferents generacions d’una manera càlida i positiva. La connexió entre els tres germans i l’amor que senten cap a la seva àvia aconsegueixen commoure el públic.

Premi GAC al millor guió de l'Alternativa Panorama

El jurat Premi GAC al millor guió de la secció Panorama de la 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Kike Barberà, David Ordinas i Júlia Martín, reunit el 16 de novembre de 2018, ha acordat per unanimitat concedir el Premi GAC al millor guió de llargmetratge a La grieta, d’Irene Yagüe i Alberto García Ortiz (Espanya). Una pel·lícula honesta i justa en la seva forma de ser rodada i el seu contingut, amb un guió que et manté en tensió i sense cap maniqueisme.

També ha acordat per unanimitat concedir el Premi GAC al millor guió de curtmetratge a Galatée à l’infini, de J. Maura, M. Pluchino, A. Reijnen, M. Chatzi i F. Flores (Espanya), una peça amb un guió molt contrastat i una cinematografia afí que ofereix un viatge molt intel·ligent sobre l’objectualització de la dona.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Mi madre no me entiende, d’Álvaro de Miguel (Espanya).

Premi Residència de l'Alternativa Panorama

El jurat del Premi Residència de l'Alternativa Panorama de la 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Sesi Bergeret, Pere Ginard i Tess Renaudo, reunit el 16 de novembre de 2018, acorda per unanimitat concedir el Premi Residència a Lo que dirán, de Nila Núñez Urgell (Espanya).

Premi del Públic al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

El Premi del Públic de la 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, és per al film Porque la sal, de Cardozo Basteiro (Espanya).

Premi Antaviana - Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals

L’empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films atorga el Premi Antaviana de Mentoring Projects al projecte H, de Carlos Pardo.

Premio Kinolux - Mentoring Projects de l’Alternativa Profesionales

L’empresa Kinolux de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica professional atorga el Premi Kinolux de Mentoring Projects al projecte Cantando en las azoteas, d’Enric Ribes.

Primer Test del REC

L’Alternativa Professionals, en col·laboració amb el REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, escull el projecte El placer es mío, d’Aurora D'Errico i Beatriz Pérez, per participar en el Primer Test.