16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
11es Jornades

Acompanyament creatiu al desenvolupament de projectes

Online

L’Alternativa Professionals presenta aquesta jornada amb el desig de ser un referent per a tots aquells que ens dediquem a acompanyar projectes cinematogràfics. Ens volem reunir any rere any per compartir tècniques i estratègies i així contribuir al desenvolupament dels projectes sense limitar la creativitat autoral.

En aquesta edició ens centrarem en la figura de conseller/a, assessor/a, consultor/a o mentor/a que assisteix en el desenvolupament del guió. Un rol que sovint s’estableix des de diferents àmbits artístics i professionals però que en altres països està fermament constituït en els departaments de producció. Posarem experiències en comú i afrontarem els dubtes i les inseguretats que es presenten quan col·laborem en una creació.

Algunes de les preguntes a les quals pretenem respondre amb aquesta jornada són les següents: hauria d’existir una formació per realitzar aquest tipus de feina? Com influeixen les experiències personals en l’aprenentatge per a aquesta tasca? Com crear espais d’intercanvi? Com repercuteix el treball en grups? Com podem ajudar a estimular la creativitat? Com activem l’anàlisi i la valoració?


Informació

Veure la jornada

Moderador

Pau Subirós
Pau Subirós

Pau Subirós és director, guionista i productor. Entre els seus treballs recents destaquen la direcció del curtmetratge El código interior (2020) i dels documentals Jorge Herralde. Anagrama de un editor (2019) i La clàusula Balcells (2017). Ha estat coguionista i productor dels llargmetratges La plaga i Staff Only, dirigits per Neus Ballús, pels quals ha rebut dos premis Gaudí.

Ponents

Gabriela Iacob
Gabriela Iacob

Gabriela Iacob és guionista y assessora de guió a Storyliners, de la qual és fundadora. Després de col·laborar en nombrosos guions com a gerent de desenvolupament per a dues empreses, ha centrat la seva activitat en l’assessorament. Té experiència en totes les fases del desenvolupament d’una obra, des de la concepció i el pitching fins a la preproducció i la producció. Treballa amb guionistes consolidats i en llargmetratges premiats, però també ofereix la seva assistència a noves veus.

Marta Andreu
Marta Andreu

Marta Andreu és productora, consultora, investigadora i docent especialitzada en documental de creació. El 2017 va crear l’espai itinerant per a l’acompanyament a l’escriptura documental RESIDENCIAS WALDEN. És la directora acadèmica de DocMontevideo des de 2009, integra el jurat del World Cinema Fund a la Berlinale des de 2010 i actualment és tutora en programes com ara Eurodoc, TornifilmLab, DOCSP, Visions du Réel i l’Open Doors del Festival de Locarno. Ha participat en pel·lícules estrenades a festivals com ara la Berlinale, Rotterdam, Canes i Sant Sebastià.

Fernanda Rossi
Fernanda Rossi

Fernanda Rossi és guionista, teòrica de dramatúrgia i conferenciant. Ha col·laborat en més de 500 projectes de ficció i documental als Estats Units, l’Amèrica Llatina i Europa. Algunes de les seves col·laboracions en guió son The Garden, de Scott Hamilton Kennedy, i Recycled Life, de Leslie Iwerks, totes dues nominades als Oscar el 2009 i el 2007, respectivament, en la categoria de Millor Documental. Ha estat assessora de projectes a Doc Campus i ESoDoc i avaluadora per a fundacions com ara Latino Public Broadcast, International TV Service i New York State Council on the Arts.