16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Film inaugural

El año del descubrimiento

Presencial
Online
Sinopsi

Espanya, 1992. Els Jocs Olímpics de Barcelona, l’Expo de Sevilla i la commemoració del cinquè centenari del descobriment d’Amèrica: el país es presenta amb orgull davant la comunitat internacional com una nació moderna, desenvolupada i dinàmica. Mentrestant, a Cartagena, les protestes, cada cop més violentes, causades per la crisi econòmica culminaven en l’incendi del parlament autonòmic. El año del descubrimiento reviu aquella història gairebé oblidada en un bar de Cartagena: veïns, adolescents i desempleats xerren entre cigarrets, begudes i refrigeris. Rememoren somnis, comparteixen relats i planegen projectes futurs. A mesura que passa el dia, se sent com s’apropen els aldarulls. El film estableix un diàleg entre l’Espanya contemporània i el passat recent mitjançant les experiències i opinions de gent normal, i ens atrau cap un passat que ha modelat el present.

Bio/Filmo

Luis López Carrasco (Múrcia, 1981) és cineasta i escriptor. Cofundador del col·lectiu audiovisual Los Hijos, ha realitzat Los materiales (2009), Ya viene, aguanta, riégueme, mátame (2010) i Enero 2012 o la apoteosis de Isabel la Católica (2012), tots ells presentats en edicions anteriors de l'Alternativa. Algunes de les seves obres com a director en solitari són El futuro (2014) i Aliens (2017), presentats a festivals internacionals.


Per acompanyar la presentació d’El año del descubrimiento a l’Alternativa, Luis López Carrasco oferirà una masterclass prèvia a la projecció del film.