Tallers

Laboratori de creació audiovisual d’impacte social

Presencial

Durant 11 dies, de dimarts 10 de novembre a divendres 20 de novembre, experts en innovació social, documentalistes, membres d’ONGs i tothom qui vulgui generar un canvi positiu en la societat estan convidats a desenvolupar curtmetratges documentals a l’entorn de problemàtiques a què s’enfronten les persones sense llar. El laboratori combina sessions teòriques i pràctiques perquè els equips, acompanyats per professors, mentors, productors i editors, produeixin el seu propi curtmetratge, un cop n’hagin validat les propostes Arrels Fundació i les seves usuàries. Les peces que resultin del laboratori es projectaran a l’Alternativa Hall Enfoca divendres 20, a partir de les 19.30 h.

Si volem veure una altra realitat, comencem per crear-la! 


Qui són els profes?

Tomy Megna, director creatiu de Learning by Helping i consultor creatiu per a ONGs. Guanyador de diversos premis creatius internacionals, ha dirigit i desenvolupat projectes d’innovació social per a entitats com ara Missing Children (Argentina), Comisión Española de Ayuda al Refugiado (Espanya), Norwegian Refugee Council (Noruega), Teletón (Mèxic) i Terre des hommes (Child Protection Hub for South East Europe).

Fernando Sola, director d’innovació social de Learning by Helping i enginyer industrial especialitzat en metodologies d’innovació. Va ser director de la incubadora EMPREAR (75 startups) i va fundar Eclon, una startup dedicada a la primera impressora 3D de l’Amèrica Llatina, a més de Wolox IoT, dedicat a projectes relacionats amb l’internet de les coses. Ha exercit com a professor d’innovació social i emprenedoria social a USAL, ESADE, IED i UPC (Espanya), UNIBO (Itàlia) i UBA (Argentina), entre altres centres.

Aldemar Matias (Manaus, 1985), cineasta documental, va estudiar Comunicació Social a la Universitat Federal do Amazonas (Brasil), Direcció de Documentals a l’EICTV de San Antonio de los Baños (Cuba) i el màster de Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). El 2019 va estrenar la seva obra de debut, La Arrancada, a la secció Panorama de la Berlinale. Actualment col·labora com a artista convidat per a projectes audiovisuals i educatius al MACBA (Barcelona).

(Foto de capçalera: Juan Lemus/Arrels Fundació)

Informació

 • Durada: 11 dies
 • Classes: de dimarts 10 a divendres 13 de novembre, de 16 a 20 h, i dissabte 14, de 10 a 13 h
 • Producció: de dissabte 14 a dijous 19 de novembre, en horari per definir pels equips
 • Presentació i projecció de projectes: divendres 20 de novembre, 19.30 h, en el marc de l’Alternativa Hall
 • Llocs: CCCB i
  Cine en Acción
 • Preu: 350 €
 • Preu Amics del CCCB: 300 €
 • Preu estudiants, jubilats i aturats: 250 €
 • Tarifa especial grups/equips: l’equip és la base d’un projecte, i per això hi ha un preu especial per a inscripcions en equip. Parla'ns de vosaltres per aquí i ens posarem en contacte amb tu.
 • No es requereixen coneixements previs
 • El seminari s’oferirà en castellà
 • Presencial si les circumstàncies ho permeten (si no és així, online)
 • Més informació
M’hi vull apuntar!
Aldemar Matias
Projeccions 20/11 - 19.30 h

Projeccions

A més de les peces audiovisuals que resultin del Laboratori de creació audiovisual d’impacte social, per tal d’alimentar i ampliar el debat projectarem el migmetratge El camino de Lupita, un documental participatiu realitzat amb la implicació de diverses persones que viuen o han viscut al carrer. Una producció de The Missing City Stars en col·laboració amb Arrels Fundació.

Amb la col·laboració de
Learning by Helping
ArrelsFundació
TMCS
Cine en Acción