16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Masterclasses

Masterclass d’Antoni Pinent

Presencial
Online

Desvelant part del projecte iSBiC

L’objectiu d’aquesta masterclass desmembrada és compartir amb detall l’origen i les intencions d’i STiLL BELiEVE iN CELLULOiD, el nou projecte multimèdia d’Antoni Pinent, que serà presentat en l’edició d’enguany de l’Alternativa Hall Cinema EXPandit. Per fer-ho, l’autor abordarà les seves influències i referències quant als elements que contenen algunes de las càpsules (temporada 1) i a l’esquelet narratiu de muntatge. A més, Pinent indagarà el seu procés creatiu, regit pel concepte (o ideal) de “reflexionar o pensar amb les mans”. De la idea primigènia al resultat.

Aquesta trobada permetrà qüestionar obertament les seves aportacions, la seva contextualització, el reptes plantejats i els triomfs (si n’hi ha). A més de contrastar el projecte amb un públic inquiet (potser afí) i respondre (o incrementar) els seus dubtes.


Antoni Pinent

Antoni Pinent (Lleida, Espanya/Catalunya, 1975) és artista visual, arqueòleg dels mitjans, curador independent d’art contemporani, programador, curador, docent, productor i cineasta d’animació i experimental. Va presentar el seu film G/R/E/A/S/E a la Secció Oficial de l’Alternativa 2013 i enguany presenta en primícia a l’Alternativa Hall Cinema EXPandit el seu nou projecte, iSBiC.

Els seus treballs s’han projectat en festivals, cinemateques i centres com ara el Museu d’Art Modern de San Francisco (SFMOMA). Juntament amb Andrés Hispano, va comissariar l’exposició itinerant That’s not entertainment! El cinema respon al cinema (CCCB/Centro Párraga de Murcia/Centro Cultural Bancaja de Valencia, 2006-2008). Ha estat codirector de la biennal Xperimenta. Mirades contemporànies al cinema experimental (CCCB, 2007, 2009 i 2011) i responsable dels cicles itinerants internacionals Del éxtasis al arrebato. 50 anys de l'altre cinema espanyol (CCCB, 2009-2012) i Cine a contracorriente (CCCB, 2010-2013). Pinent, que ha sabut exportar la seva pràctica a l’estranger, va ser comissari adjunt d’Ismo, Ismo, Ismo. Cine experimental en América Latina (Getty Institute/Los Angeles Filmforum, 2014-2018; Museo Reina Sofía, 2019).

Les seves obres, premiades per la Museum of Contemporary Cinema Foundation (MoCC Foundation, Nova York/París/Madrid, 2008), estan disponibles en 35 mm, 16 mm i digital a Light Cone (París), Canyon Cinema (San Francisco), Canadian Filmmakers Distribution Center (Toronto) i HAMACA (Barcelona).


La primera temporada de la sèrie i STiLL BELiEVE iN CELLULOiD [aka film beyond film] s'estrenarà a Filmin el 17 de novembre en el marc del festival. Us recomanem mirar-la per gaudir de valent amb la masterclass. Seguirà disponible a la plataforma fins al 29 de novembre.


El curtmetratge SHARITS / KASSEL 2015, d'Antoni Pinent, competeix en la Secció Nacional de l'Alternativa Oficials d'enguany.


* Sempre i quan les circumstàncies ho permetin.

Informació

  • Dimecres 18 de novembre,
    de 19 a 21 h*
  • 10 €
  • No es requereixen coneixements previs
  • La masterclass s’oferirà en castellà
  • Ja et pots inscriure per participar-hi de manera presencial o online
Opció online
Antoni Pinent