16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Cinema EXPandit

Taller de creació col·lectiva en 35 mm

Twisting Trailers

Eduardo Filippi i Albert Triviño proposen aquest taller com una experiència creativa entorn del muntatge fílmic en 35 mm. Realitzarem una producció col·lectiva, horitzontal i multigeneracional des d’una òptica experimental i del tot lliure.

Una oportunitat d’entrar en contacte amb el suport cinematogràfic per excel·lència en un procés manual, experimental i aleatori d’apropiació i reutilització de la matèria fílmica per tal de desconstruir-la, manipular-la i reconstruir-la. A través del joc del cadàver exquisit es pretén crear una pel·lícula collage. Com a base s’utilitzaran tràilers d’unes 75 pel·lícules icòniques dels anys noranta i dos mil, de gèneres diversos: ciència-ficció, drama, suspens...

Us convidem a unir-vos a aquesta immersió creativa en el procés de muntatge i desmuntatge: fotograma, pla, seqüència, escena… Tot s’hi val en aquest exercici d’antinostàlgia iconoclasta!

A més del gaudi del procés en si, el taller té per objectiu crear una peça col·lectiva en 35 mm i d’uns 60 minuts de durada. Realitzada de manera manual i artesanal pels participants, es projectarà a Zumzeig Cinecooperativa en una sessió* el divendres 27 de novembre, que es preveu... emocionant!


Eduardo Filippi és arquitecte, intèrpret i cineasta experimental. Combina el seu vessant creatiu amb els camps de l’arquitectura, l’art i el cinema. Actualment treballa a Barcelona com a coordinador de projectes del laboratori Crater-Lab, i també en col·laboracions multidisciplinàries. Va venir a l'Alternativa Hall l'any passat per presentar-hi Frazada i Renaixança.

Albert Triviño Massó (Barcelona, 1984) és cineasta experimental, exhibidor, programador audiovisual i soci fundador de Zumzeig Cinecooperativa, en què actualment forma part de l’equip de coordinació i programació. La seva pràctica fílmica es caracteritza pel tractament antiicònic de la imatge i per la producció, en una obra que es mou entre el vídeo, el super-8 i els 16 mm. Des de 2006 ha participat en diverses exposicions i festivals de ciutats com ara Londres, Barcelona i Toronto.


Informació

  • Ateses les darreres restriccions arran de la situació sanitària actual, ens veiem obligats a anul·lar aquesta secció.
Eduardo Filippi

Albert Triviño Massó
Albert Triviño Massó
Amb la col·laboració de
Zumzeig