16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Masterclasses

Masterclass de Luis López Carrasco

Presencial
Online

Passat continu

Per acompanyar la presentació d’El año del descubrimiento a l’Alternativa, el cineasta Luis López Carrasco ofereix una masterclass prèvia a la projecció del film.

Diu Jean Breschand que una pel·lícula pot “reunir allò que és dispers”. Entès així, el cinema pot indagar el passat per mirar d’enfilar —encara que sigui fràgilment— nous relats, recuperar discursos interromputs, concebre imatges desaparegudes. La memòria, en certa mesura, és un treball de construcció permanent.

A través del procés de concepció del llargmetratge El año del descubrimiento (2020) i de treballs previs de Luis López Carrasco, s’analitzarà el procés d’elaboració d’unes pel·lícules que pretenen reconstruir fragments amagats del passat para tornar a posar-los en circulació, és a dir, conjugar-los en present.


Luis López Carrasco

Luis López Carrasco (Múrcia, 1981) és cineasta, escriptor i cofundador del col·lectiu audiovisual Los Hijos. Les seves obres com a director s’han projectat a nombrosos festivals internacionals, com ara BAFICI (Buenos Aires), Viennale o els de Locarno, Rotterdam i Toronto, així com en centres d’art contemporani com ara el Pompidou, ICA London, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía o el Museo Guggenheim Bilbao. El primer llargmetratge del col·lectiu, Los materiales (2019), va ser premiat a Punto de Vista (Pamplona) i al FID Marseille i seleccionat a l’Alternativa, seguit pels curts Ya viene, aguanta, riégueme, mátame (2010) i Enero 2012 o la apoteosis de Isabel la Católica (2012), tots dos presentats en edicions anteriors de l’Alternativa. El futuro (2013), el seu primer llargmetratge en solitari, es va estrenar al Festival de Locarno. El 2017 va dirigit Aliens, un curtmetratge guardonat a Cinespaña (Tolosa), Dokufest Kosovo i FIDOCS (Santiago de Xile). És coproductor de True Love (Ion de Sosa, 2011), productor de Sueñan los androides (Ion de Sosa, 2014) i productor executiu de Nuestra amiga la luna (Velasco Broca, 2016). El seu darrer llargmetratge, El año del descubrimiento (2020) —que ja ha estat premiat a Cinéma du réel (París), Thessaloniki Documentary Festival i Jeonju International Film Festival—, inaugura l’Alternativa 2020.


* Sempre i quan les circumstàncies ho permetin.

Informació

  • Dilluns 16 de novembre,
    de 16 a 18 h*
  • 10 €
  • No es requereixen coneixements previs
  • La masterclass s’oferirà en castellà
  • Ja et pots inscriure per participar-hi de manera presencial o online
Opció online
Luis López Carrasco