16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Oficials

Fauna

Presencial
Online
Sinopsi

Luisa i Gabino visiten els seus pares en un poble miner del nord de Mèxic. Però el pare no mostra cap interès fins que Paco, actor i parella de Luisa, interpreta el paper d’un narcotraficant. Per fer front a les tensions familiars, Gabino s’imagina una realitat paral·lela de detectius i crim organitzat. Ple d’intriga i d’humor, el darrer llargmetratge de Nicolás Pereda explora els rols arquetípics i el poder del subconscient i crea una reflexió amena sobre l’actuació i la narració d’històries, així com un relat astut de com s’ha infiltrat la violència en la imaginació popular de Mèxic.

Bio/Filmo

Nicolás Pereda (Ciutat de Mèxic, 1982) té un Màster en Direcció Cinematogràfica per la Universitat de York (Toronto). El seu primer film, ¿Dónde están sus historias? (2007), es va projectar a l'Alternativa 2007, i el seu curtmetratge Entrevista con la tierra (2008) i el llargmetratge Perpetuum Mobile (2009) van ser seleccionats per a les seccions oficials del festival. La seva següent pel·lícula, Verano de Goliat, va obtenir una Menció Especial a l'Alternativa 2010; després van arribar Los mejores temas (2012) i Mi piel luminosa, tots dos seleccionat també en aquest certamen.


Veure la presentació de Fauna que Nicolás Pereda ofereix a YouTube.Veure l'entrevista que vam fer a Nicolás Pereda a YouTube.