18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

De conflictes i altres contractes

Activitats professionals

© Novena Nube, frame del curtmetratge The Chicken or the Egg?, d’Alex Pachón
Presencial

Taula rodona

Una taula per compartir experiències, positives i negatives, entorn de conflictes per als quals s’han trobat solucions raonables i sense perjudici de les parts. Gràcies a l’ajuda d’un advocat que actuarà com a moderador, coneixerem maneres de prevenir aquests conflictes mitjançant acords i contractes als quals es pugui recórrer quan les parts dubtin o vulguin modificar allò pactat.

A més, tenim la convicció que aquests conflictes, que també apareixen a l’hora de firmar els contractes i acords, es deuen al fet que no sabem quina tasca realitza cada figura que treballa en la consecució d’una pel·lícula.

Proposem una taula per parlar de les friccions que poden sorgir en diferents etapes d’una producció, a fi de crear a la nostra feina espais laborals de confiança on quedi clar que tots estem al mateix vaixell.

  • Dilluns 21 de novembre, de 16 a 18 h
  • Sala Raval CCCB
  • Públic objectiu: professionals de guió, direcció, producció, distribució i assessoria legal
  • Entrada gratuïta amb acreditació i per a convidats SDE i GAC
  • Entrada general: 10 €
Veure vídeo

Ponents

Jana Díaz Juhl
Jana Díaz Juhl

Jana Díaz Juhl és una productora multidisciplinària resident a Los Angeles. És cofundadora d’Amplitud, una productora que se centra en les noves veus llatinoamericanes i llatines. El primer llargmetratge d’Amplitud, The Chambermaid, es va estrenar al TIFF i fou seleccionat com a candidat de Mèxic als Oscar 2020. Anteriorment Díaz Juhl havia estat productora de La Panda Productions: Open Windows (Berlín), 10,000 km (AFIF), Anchor and Hope (SXSW) i Nobody’s Watching (TFF). Farrucas, el curtmetratge que va coescriure amb Ian de La Rosa, va guanyar el Premi Gaudí al millor curtmetratge.

Roberto Butragueño
Roberto Butragueño

Roberto Butragueño és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, màster en Assessorament Fiscal per ICADE i diplomat en Producció per l’ECAM. Productor i CEO d’Elamedia Estudios, una de les principals companyies de serveis de producció i distribució de cinema d’Espanya. Recentment ha produït Mantícora, Pijamas espaciales, La vida era eso, Nueve Sevillas i El año del descubrimiento, guanyadora de dos premis Goya. En la seva biofilmografia també hi trobem El futuro, Sin fin, La Herida i 10.000 noches en ninguna parte.

Ignacio Monter
Ignacio Monter

Ignacio Monter és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i advocat especialista en drets de propietat intel·lectual i dret processal. Va prestar els seus serveis al despatx Sol Muntañola & Asociados durant deu anys, on s’encarregava de la defensa jurídica a Catalunya de les entitats AGEDI (Associació de Gestió de Drets Intel·lectuals) i AIE (Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants, Societat de Gestió). Des de fa més de cinc anys és l’advocat del GAC, on s’ocupa d’assessorar els guionistes sobre drets d’autor en el marc audiovisual i, en particular, en la negociació, revisió i confecció de contractes de guió.

Àlex Lora
Àlex Lora

Àlex Lora és un director de cinema resident a Nova York. Les seves pel·lícules, marcades per una narrativa complexa, han participat en centenars de festivals de cinema i han rebut múltiples premis i nominacions arreu del món, entre els quals destaquen sis Emmy, les dues seccions oficials de Sundance, nominacions als Oscar, Goya i Gaudí i un Premi Gaudí amb The Fourth Kingdom.

Amb la col·laboració de
SDE 1 de los 3 juntos
ICEC 2 de los 3 juntos
GenCat 3 de los 3 juntos
AC/E ACE (new)
GAC (new)