18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Buscant adolescents: El càsting de La Maternal

Escoles de Cinema

Presencial

Com ens enfrontem a un procés de càsting d’actors i actrius naturals? Per on comencem a buscar i com ho podem fer? Què passa quan els personatges són menors?

La directora de càsting Irene Roqué, acompanyada per Karmen López-Franco, membre del seu equip, ens parlarà de la feina realitzada per a la pel·lícula La maternal, de la directora Pilar Palomero. Descobrirem com s’analitzen un guió i els seus personatges, com es decideix el procediment de càsting segons el projecte, quin és el criteri de selecció dels actors i les actrius i com es fan els càstings.

Explicarem que el treball amb menors requereix una atenció especial i que sempre es desenvolupa amb el consentiment i la complicitat dels pares o tutors. També parlarem de com s’interactua amb els centres educatius durant els processos de cerca, amb la voluntat de crear un intercanvi d’experiències i coneixement.

Amb la presència de les actrius adolescents Carla Quílez, que representa el personatge de Carla, la protagonista de La maternal, i Claudia Dalmau, que encarna Raki, amiga de la Carla.

Durant aquesta xerrada dinàmica i participativa, s’exposaran alguns exercicis propis dels processos de càsting d’aquest tipus de projectes.

  • Dimarts 29 de novembre, de 10.30 a 12.30 h
  • Auditori CCCB
  • Activitat gratuïta
  • Aforament limitat
  • Inscripció de grups: [email protected]
Amb la col·laboració de
Irene Roque casting