18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

10è Mentoring Projects

Cinema Pendent

Presencial
Online

Directors/es, guionistes i productors/es de cinc projectes de llargmetratges de documental o híbrids en fase d’escriptura seran seleccionats per participar en un programa de suport d’un any de durada. Aquest programa consistirà en sessions col·lectives amb professionals del sector que s’involucraran en el procés artístic fins a les fases prèvies a la producció. Durant un any, els participants hauran de treballar en els seus projectes, donant i rebent impressions tant dels seus companys/es com dels experts contractats. Les activitats previstes emmarquen l’acompanyament en l’escriptura de guió, la presentació de dossier, les estratègies de finançament, la redacció d’acords i contractes, les vies de distribució i el disseny d’audiències. Les reunions seran mensuals i començaran presencialment durant l’Alternativa, però tindran continuïtat en línia per mitjà de sessions col·lectives i individuals.

  • Dimecres 23 de novembre, de 19 a 21 h
  • Aula 2 CCCB
  • Dijous 24 de novembre, de 16 a 20 h
  • Sala Raval CCCB
  • Resta de l’any online
  • Accés concertat
  • Si t'interessen els projects i vols agendar reunions per al 24 de novembre, esciu-nos a: [email protected]
Informa-te'n

Tutora coordinadora

Gabriela Iacob
Gabriela Iacob

Gabriela Iacob és guionista i assessora de guió a Storyliners, de la qual és la fundadora. Va estudiar Direcció de Cinema a la Universitat de Bucarest. Va ser cap de desenvolupament de l’estudi Media Pro Pictures, on es va encarregar de crear un departament de continguts per tal de garantir la propietat intel·lectual i la tutela del talent. Ha treballat amb guionistes emergents durant la major part de la seva carrera. Actualment, és cap de desenvolupament de continguts de Pro TV, forma part del comitè de selecció de Cinema Pendent i desenvolupa el nou programa del Mentoring Projects de l’Alternativa Pro.

Tutors

Isona Admetlla
Isona Admetlla

Isona Admetlla, nascuda a Barcelona i resident a Berlín, és professora, assessora, gestora cultural i dissenyadora d’audiència, així com coordinadora del World Cinema Fund de la Berlinale. Treballa com a tutora acadèmica per al màster en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona, i dissenya i imparteix seminaris i activitats de formació sobre finançament, màrqueting, distribució, pitching i disseny d’audiències en el sector cinematogràfic. Forma part dels comitès de selecció del MAFF (Málaga Festival Fund and Co-Production Event) i de l’ICAA (Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales de España) i és tutora de projectes i avaluadora experta a Single Project i Slate Funding de Creative Europe MEDIA. Treballa habitualment com a ponent oradora, formadora i assessora en esdeveniments culturals i cinematogràfics internacionals, especialment a Espanya i l’Amèrica Llatina. També s’encarrega del disseny d’audiència, el màrqueting i la distribució per a EAVE Alumni al TorinoFilmLab.

Alejandro Loayza
Alejandro Loayza

Alejandro Loayza és un cineasta bolivià. La seva òpera prima, Utama, es va estrenar al Festival de Sundance 2022, on va rebre el gran premi del jurat. També va guanyar tres premis a Cine en Construcción (Toulosa, 2021), inclòs el Grand Prix. Loayzab va iniciar la seva carrera artística amb la fotografia fixa: a més de celebrar exposicions, la seva obra va aparèixer a nombroses publicacions i va guanyar dos premis nacionals a Bolívia. Després va passar a la imatge en moviment com a director de fotografia, un terreny en què destaca el seu treball per a la sèrie documental Planeta Bolivia, el videoàlbum Ningún vals y els curtmetratges Polvo, Dochera i Aicha. Atret per les històries que es poden narrar mitjançant la creació d’imatges, es va endinsar en el camp del guió i en el de la direcció de cinema, al qual es dedica avui dia.

Scott Barley
Scott Barley

Scott Barley és un artista cineasta resident a Escòcia. La seva obra, centrada fonamentalment en l’Antropocè, la natura, la foscor, la cosmologia, la fenomenologia i el misticisme, ha estat vinculada amb els moviments del remodernisme i l’slow cinema, i s’ha exposat en festivals i galeries d’arreu del món. Abans d’endinsar-se en la realització cinematogràfica, Barley es va dedicar a la pintura i va crear unes obres escultòriques de gran escala i textures denses, per a les quals feia servir terra, ciment, plantes, cendra, oli, pell de serp, insectes, aranyes i teranyines sobre tela i fusta. Va començar a realitzar pel·lícules el 2012, i des de començaments de 2015 ha filmat els seus treballs quasi exclusivament amb iPhone. El 2018 va cofundar Obscuritads, un col·lectiu internacional centrat a fer visible allò que és invisible.

Tatiana Huezo
Tatiana Huezo

Tatiana Huezo, nascuda a San Salvador (El Salvador), és directora, fotògrafa i muntadora. Es va graduar al Centro de Capacitación Cinematográfica (Ciutat de Mèxic) i té un màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. La seva òpera prima, El lugar más pequeño (2011), es va exhibir en més de 80 festivals internacionals. Els seus treballs han obtingut diversos reconeixements arreu del món i han estat guardonats per l’Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas amb sis premis Ariel. Dos d’ells van ser els de millor documental i millor direcció per a Tempestad (2016), que es va estrenar a la secció Forum de la Berlinale, fou l’escollit per representar Mèxic als Oscar y va obtenir una nominació al Goya a la millor pel·lícula iberoamericana el 2018. La seva primera pel·lícula de ficció, Noche de fuego (2021), fou seleccionada a Un Certain Regard del Festival de Canes, on va rebre una menció especial del jurat.

Mentoring Projects

Projectes seleccionats per participar al 10è Mentoring Projects

Amb la col·laboració de
Catalan Films 2022