18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

10è Mentoring Projects

Cinema Pendent

Presencial
Online

Directors/es, guionistes i productors/es de cinc projectes de llargmetratges de documental o híbrids en fase d’escriptura seran seleccionats per participar en un programa de suport d’un any de durada. Aquest programa consistirà en sessions col·lectives amb professionals del sector que s’involucraran en el procés artístic fins a les fases prèvies a la producció. Durant un any, els participants hauran de treballar en els seus projectes, donant i rebent impressions tant dels seus companys/es com dels experts contractats. Les activitats previstes emmarquen l’acompanyament en l’escriptura de guió, la presentació de dossier, les estratègies de finançament, la redacció d’acords i contractes, les vies de distribució i el disseny d’audiències. Les reunions seran mensuals i començaran presencialment durant l’Alternativa, però tindran continuïtat en línia per mitjà de sessions col·lectives i individuals.

  • Dimecres 23 de novembre, de 19 a 21 h
  • Aula 2 CCCB
  • Dijous 24 de novembre, de 16 a 20 h
  • Sala Raval CCCB
  • Resta de l’any online
  • Accés concertat
  • Si t'interessen els projects i vols agendar reunions per al 24 de novembre, esciu-nos a: [email protected]
Informa-te'n

Tutora coordinadora

Gabriela Iacob
Gabriela Iacob

Gabriela Iacob és guionista i assessora de guió a Storyliners, de la qual és la fundadora. Va estudiar Direcció de Cinema a la Universitat de Bucarest. Va ser cap de desenvolupament de l’estudi Media Pro Pictures, on es va encarregar de crear un departament de continguts per tal de garantir la propietat intel·lectual i la tutela del talent. Ha treballat amb guionistes emergents durant la major part de la seva carrera. Actualment, és cap de desenvolupament de continguts de Pro TV, forma part del comitè de selecció de Cinema Pendent i desenvolupa el nou programa del Mentoring Projects de l’Alternativa Pro.

Tutors

Isona Admetlla
Isona Admetlla

Isona Admetlla, nascuda a Barcelona i resident a Berlín, és professora, assessora, gestora cultural i dissenyadora d’audiència, així com coordinadora del World Cinema Fund de la Berlinale. Treballa com a tutora acadèmica per al màster en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona, i dissenya i imparteix seminaris i activitats de formació sobre finançament, màrqueting, distribució, pitching i disseny d’audiències en el sector cinematogràfic. Forma part dels comitès de selecció del MAFF (Málaga Festival Fund and Co-Production Event) i de l’ICAA (Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales de España) i és tutora de projectes i avaluadora experta a Single Project i Slate Funding de Creative Europe MEDIA. Treballa habitualment com a ponent oradora, formadora i assessora en esdeveniments culturals i cinematogràfics internacionals, especialment a Espanya i l’Amèrica Llatina. També s’encarrega del disseny d’audiència, el màrqueting i la distribució per a EAVE Alumni al TorinoFilmLab.

Alejandro Loayza
Alejandro Loayza

Alejandro Loayza és un cineasta bolivià. La seva òpera prima, Utama, es va estrenar al Festival de Sundance 2022, on va rebre el gran premi del jurat. També va guanyar tres premis a Cine en Construcción (Toulosa, 2021), inclòs el Grand Prix. Loayzab va iniciar la seva carrera artística amb la fotografia fixa: a més de celebrar exposicions, la seva obra va aparèixer a nombroses publicacions i va guanyar dos premis nacionals a Bolívia. Després va passar a la imatge en moviment com a director de fotografia, un terreny en què destaca el seu treball per a la sèrie documental Planeta Bolivia, el videoàlbum Ningún vals y els curtmetratges Polvo, Dochera i Aicha. Atret per les històries que es poden narrar mitjançant la creació d’imatges, es va endinsar en el camp del guió i en el de la direcció de cinema, al qual es dedica avui dia.

Scott Barley
Scott Barley

Scott Barley és un artista cineasta resident a Escòcia. La seva obra, centrada fonamentalment en l’Antropocè, la natura, la foscor, la cosmologia, la fenomenologia i el misticisme, ha estat vinculada amb els moviments del remodernisme i l’slow cinema, i s’ha exposat en festivals i galeries d’arreu del món. Abans d’endinsar-se en la realització cinematogràfica, Barley es va dedicar a la pintura i va crear unes obres escultòriques de gran escala i textures denses, per a les quals feia servir terra, ciment, plantes, cendra, oli, pell de serp, insectes, aranyes i teranyines sobre tela i fusta. Va començar a realitzar pel·lícules el 2012, i des de començaments de 2015 ha filmat els seus treballs quasi exclusivament amb iPhone. El 2018 va cofundar Obscuritads, un col·lectiu internacional centrat a fer visible allò que és invisible.

Tatiana Huezo
Tatiana Huezo

Tatiana Huezo, nascuda a San Salvador (El Salvador), és directora, fotògrafa i muntadora. Es va graduar al Centro de Capacitación Cinematográfica (Ciutat de Mèxic) i té un màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. La seva òpera prima, El lugar más pequeño (2011), es va exhibir en més de 80 festivals internacionals. Els seus treballs han obtingut diversos reconeixements arreu del món i han estat guardonats per l’Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas amb sis premis Ariel. Dos d’ells van ser els de millor documental i millor direcció per a Tempestad (2016), que es va estrenar a la secció Forum de la Berlinale, fou l’escollit per representar Mèxic als Oscar y va obtenir una nominació al Goya a la millor pel·lícula iberoamericana el 2018. La seva primera pel·lícula de ficció, Noche de fuego (2021), fou seleccionada a Un Certain Regard del Festival de Canes, on va rebre una menció especial del jurat.

Cristina Hergueta
Cristina Hergueta

Cristina Hergueta és productora de pel·lícules d’autor, tant de ficció com de no-ficció, entre les quals trobem Los inocentes, de Guillermo Benet; Karen, de María Pérez Sanz, i Meseta, de Juan Palacios. Les pel·lícules han estat presentades a festivals d’arreu del món, com ara la Quinzena de Cineastes de Canes, el Festival de Sant Sebastià, el Festival de Sevilla, CPH:DOX, el Festival Internacional de Transsilvània i Visions du Réel. El 2020 fou seleccionada per participar en el programa Berlinale Talents (en el marc del Festival de Berlín) i el 2021, en el programa Match Me! del Festival de Locarno. Actualment, sota la seva marca Garde està produint la pel·lícula Los caballos, el pròxim projecte de Pedro G. Romero. Cristina Hergueta and Tasio formen Esto no es una poesía, projecte curatorial que uneix cineastes i poetes per a la realització de peces entorn de la poesia contemporània.

Tasio
Tasio

Tasio és productor independent de so i cinema. Amplifica projectes que desdibuixen la línia entre realitat i ficció amb una tendència natural cap a nous llenguatges a través de l’experimentació sonora, els formats i la narrativa. Combina aquesta activitat amb les seves facetes de dissenyador sonor i comissari. Des del seu segell UMMM impulsa projectes i trobades entorn de les noves tendències sonores, visuals i performatives que combinen disciplines artístiques i científiques. Forma part del grup Paciencia i del col·lectiu BRBR. Juntament amb Cristina Hergueta forma Esto no es una poesía, projecte curatorial que uneix cineastes i poetes per a la realització de peces entorn de la poesia contemporània.

Mar Medir
Mar Medir

Mar Medir és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Ha cursat els postgraus de l’ESCAC en Line Producing i Producció Executiva i el de Desenvolupament de Projectes com a alumna convidada. Des de 2005 ha treballat en l’àmbit de la producció executiva en productores com Oberon Cinematogràfica, El Kinògraf i Inicia Films, i ha participat en projectes com Estiu 1993, de Carla Simón (Berlinale 2016); Viaje al cuarto de una madre i Luisa no está en casa, de Celia Rico (Festival de Sant Sebastià 2018 i Biennal de Venècia 2012); Elisa K, de Judith Colell i Jordi Cadena (Festival de San Sebastián 2010); La teta asustada, de Claudia Llosa (Os d’Or, Berlinale 2009), i La plaga, de Neus Ballús (Berlinale 2013, Premis Lux 2013), entre d’altres. Va ser gerent de l’associació de productores de documentals ProDocs i posteriorment coordinadora de Catalan Films durant més de vuit anys. Actualment treballa al departament de desenvolupament de projectes de Diagonal TV. Des de 2023 és presidenta de l’associació ProFicció.

Silvia Lobo
Silvia Lobo

Silvia Lobo (Zamora, 1981) és productora executiva, distribuïdora de cinema i consultora en disseny d’audiències per a projectes de llargmetratge. Ha treballat a Morena Films, en pel·lícules com Campeones i Todos lo saben i en documentals amb Carlos Saura i José Luis López-Linares, entre d’altres. Durant els darrers anys ha distribuït més de 25 pel·lícules, entre les quals pel·lícules espanyoles com El despertar de las Hormigas, Trinta lumes, Hamada, Liberté, Lúa vermella, Blanco en blanco, La Mami, A media voz i La vida era eso, i pel·lícules internacionals com Sauvage, Ninjababy, Sweat i Lola, i ha treballat amb agents de vendes com Luxbox, Les Films du Losagne, Films Boutique, Mk2, Pyramide, Heretic i Urban Sales, entre d’altres. També és professora de diversos màsters de producció i distribució a escala nacional, programadora del MAFIZ-WIP del Festival de Màlaga i productora executiva del festival RIZOMA. De 2020 a 2022 va ser sòcia fundadora i presidenta de PRÓXIMA, Asociación de Distribuidores de Cine Independiente y de Autor en V.O. És sòcia de CIMA i actualment està investigant sobre les millores del desenvolupament d’audiències aplicat a estratègies de màrqueting i venda per a projectes des de la fase de desenvolupament, a més de produir la nova pel·lícula de la directora Eva Vila, Syntony. Alumni EAVE i pròximament Alumni TFL.

Mentoring Projects

Projectes seleccionats per participar al 10è Mentoring Projects