18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Premis

Guardons i festes


·

Premis de films de l’Alternativa Oficials
Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

El jurat designat per l’Alternativa atorga un premi en metàl·lic de 5.000 € al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials Internacional. El premi s’atorga al director del film premiat. El director també s’enduu una subscripció anual al plan Pro de MyAirBridge.

Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

El jurat designat per l’Alternativa atorga un premi en metàl·lic de 2.000 € al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials Internacional. El premi s’atorga al director del film premiat. El director també s’enduu una subscripció anual al plan Pro de MyAirBridge.

Premi Film Nacional de l’Alternativa Oficials

El jurat designat per l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) atorga un premi en metàl·lic de 4.000 €, que aporta el Festival, al millor llargmetratge o curtmetratge de l’Alternativa Oficials Nacional. El premi s’atorga al director del film premiat. El director també s’enduu una subscripció anual al plan Pro de MyAirBridge.

Premi DOCMA de Llargmetratge de l'Alternativa Oficials

El jurat designat per l’Asociación de Cine Documental (DOCMA) atorga un premi que consisteix en una subscripció anual a l’associació per a cada director/a i productor/a de la pel·lícula guanyadora i en la projecció del film a Cineteca Madrid. Opten al premi els llargmetratges de l’Alternativa Oficials Internacional i l’Alternativa Oficials Nacional de producció o coproducció nacional i/o director/a iberoamericà/ana.

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

En col·laboració amb la Federació Internacional de Cineclubs (FICC), els llargmetratges de l’Alternativa Oficials Internacional competeixen també pel Premi Don Quixot al millor llargmetratge. Es tracta d’un premi honorífic concedit per un jurat internacional designat per la FICC. El director del llarg guanyador també s’enduu una subscripció anual al plan Pro de MyAirBridge.

·

Premis de projectes de l’Alternativa Professionals
Premi Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

Amb una dotació de 3.000 € al millor projecte, Cinema Pendent premia el projecte més arriscat i amb el millor disseny de producció, per tal d’impulsar-lo i afavorir-ne el desenvolupament. Aquest premi l’atorga el Comitè de Selecció de Cinema Pendent. El director del projecte guanyador també s’enduu una subscripció anual al plan Pro de MyAirBridge.

Premi Kinolux i Welab - Cinema Pendent de l’Alternativa Professionals

Kinolux/Cinelux, l'empresa de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica professional, i Welab Professional Equipment, empresa de lloguer d'equips cinematogràfics, atorguen el premi al projecte seleccionat en Cinema Pendent amb la millor proposta fotogràfica. Aquest premi consisteix en 3.000 € per llogar material d’il·luminació de cinema digital i 3.000 € per llogar equips de càmeres, disponibles per rodar l’obra seleccionada dins del termini d’un any des de la concessió del premi.

Premi Non Finito - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

El projecte seleccionat comptarà amb l’assessorament i la col·laboració per a les feines de so i mescles finals d'Alejandro Castillo, premiat muntador i mesclador de so, a Figtree Studios, sala de mescles de Barcelona amb certificació Dolby Premier. Aquest premi està valorat en 4.000 €.

Premi Río Bravo - Cinema Pendent de l'Alternativa Profesionales

L’empresa de realització de tràilers Río Bravo Cinema Studio atorga el premi al projecte més provocador seleccionat a Cinema Pendent. El premi Río Bravo està valorat en 4.000 € i consisteix a finançar la creativitat, el muntatge, el conformat, la postproducció de color, les mescles de so 5.1, l’arxiu ProRes 4444 i el DCP del tràiler per a la seva distribució en sales de cinema.

Premi Antaviana - Cinema Pendent de l’Alternativa Professionals

L’empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films atorga el premi al projecte més original i viable de tots els seleccionats en Cinema Pendent. El premi Antaviana està valorat en 2.500 € i consisteix en la masterització digital DCP de l’obra escollida.

Premi Music Library & SFX - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

El Premi Music Library & SFX , que té un valor estimat de 1.500 €, s'atorga al projecte més interessant en el seu vessant musical. Per fer-ho, proporciona accés a tots els seus catàlegs de música de producció, així com descomptes en serveis de supervisió musical 360° a través de la seva divisió Acorde per al projecte guanyador.

Premi Cine Casi Hecho MECAS - Cinema Pendent de l'Alternativa Pro

En col·laboració amb el Mercado Internacional de Cine de Las Palmas, un projecte seleccionat des de la convocatòria de Cinema Pendent serà premiat per participar en el programa de Cine Casi Hecho del MECAS 2023.

Primer Test del REC - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

L’Alternativa Professionals, en col·laboració amb el REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, escollirà un dels projectes seleccionats en fase de postproducció perquè participi en el Primer Test.

Amb la col·laboració de
ACCEC
DOCMA
FICC, IFFS
Federació Catalana de Cineclubs
Kinolux (new)
Welab
Antaviana Films (new)
Figtree (new)
Río Bravo Cinema Studio
Music Library (new)
MECAS
REC (new)
My Air Bridge MAB