18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Satèl·lits. Andrés Duque

Paral·leles

Presencial

A l’última edició de l’Alternativa vam enlairar els primers Satèŀlits, unes trobades amb cineastes nacionals de trajectòries destacades i amb òrbites que s’han anat creuant amb l’Alternativa, els quals van oferir una masterclass i van seleccionar films significatius relacionats amb el seu univers.

Enguany donem continuïtat als nostres Satèŀlits convidant Andrés Duque (Caracas, 1972), que ens acosta la seva obra a través d’activitats obertes i d’una carta blanca, i establint ponts per aprofundir en les qüestions i recerques plantejades en la seva trajectòria. D’origen veneçolà, Duque ha establert el fet migrant com un dels temes de les seves obres, en què reflexiona sobre els marcs culturals, les identitats, els prejudicis i l’estètica que comporta. Per acompanyar la seva masterclass L’estètica immigrant, el cineasta programa el seu últim film, Monte Tropic (2022), en conversa amb Место на земле (Artur Aristakisian, 2001) i طريق الغربة (El camí cap a la immigració, Ayoub El Mernissi, 2022).

Andrés Duque ha realitzat una quinzena d’obres de no-ficció amb un fort caràcter assagístic i que sovint han passat per centres culturals. Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements en festivals de cinema d’arreu (Punto de Vista, Cinéma du Réel, Dokufest, FIDMarseille, Premis Goya, Premi Ciutat de Barcelona) i ha visitat diverses vegades l’Alternativa, amb Ivan Z (2004, el seu debut) i Color perro que huye (2011) i fins i tot com a jurat, el 2016.

Satèŀlits és una secció que visibilitza i permet conèixer millor l’obra de cineastes amb filmografies i maneres de treballar que forgen un altre cinema espanyol, alhora que possibilita l’intercanvi directe i creatiu entre públic i professionals.

Amb la col·laboració de
UPF