18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Suro

Film inaugural

Presencial
Sinopsi

L’Iván i l’Elena (Pol López i Vicky Luengo), que esperen el seu primer fill, hereten una casa al camp i una explotació de suro. Decideixen anar-hi a viure, restaurar la casa i extreure el suro, però el seus diferents punts de vista sobre com viure en aquell escenari posen a prova el seu futur com a parella. A més, descobreixen que a la seva propietat hi ha immigrants treballant il·legalment, i la tensió entre els treballadors locals i els nouvinguts es fa palesa. Les seves expectatives xocaran amb la realitat.
Mikel Gurrea, en el seu primer llargmetratge com a director, reflecteix els conflictes interns de tota una generació: una família jove intenta portar a la pràctica el seu ideal d’una vida rural justa, sostenible i tolerant, però res no acaba sent com esperaven.

Bio/Filmo

Mikel Gurrea (Donostia, 1985) (Donostia, 1985) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i té un màster de la London Film School. Els seus curtmetratges Vermell en l'aigua (2010), Txoria (2013) i Foxes (2015) han participat en festivals com ara els de Venècia, San Sebastià o Mont-real. Heltzear (2021), el seu curt més recent, va competir a l’Alternativa 2021. És membre del professorat de l’Elías Querejeta Zine Eskola i col·labora en el projecte Cinema en curs. Suro, el seu primer llargmetratge, va participar a Cinema Pendent 2016.
En el marc del Festival, Mikel Gurrea proposa una conversa amb diversos membres del seu equip artístic i tècnic sobre el procés de creació de Suro.