18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Presentació

L'Alternativa

Apostem per la llibertat creativa, la innovació i el compromís ètic i estètic

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa, arriba enguany aquest any a la 29a edició. Gairebé tres dècades oferint a la ciutadania i als professionals una oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions i activitats que defensen la independència creativa de l'autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió.

Aquest any, tornem a apostar per una edició híbrida: projeccions i activitats presencials, una selecció de films disponibles a Filmin i una sèrie d’activitats per a públic i professionals en streaming.

L'Alternativa té tres seccions competitives a l'Alternativa Oficials: Nacional, Llargmetratges internacionals i Curtmetratges internacionals. L'Alternativa Paral·leles presenta homenatges, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors i programa familiar. Per la seva banda, l'Alternativa Hall ofereix una programació gratuïta i diversa, projeccions, actuacions i debats al Hall del CCCB.

Espais de trobada, reflexió, formació, participació i celebració

A més de projeccions, l'Alternativa Activitats proposa seminaris, masterclasses, debats amb autors, taules rodones, performances, tallers de creació per a nens i adults, i els seminaris d'Escoles de Cinema. L'Alternativa Professionals organitza les 13es Jornades Professionals i el 10è Mentoring Projects.

Més enllà del festival

Donem suport a la difusió i la visibilitat dels films seleccionats per a l’Alternativa propiciant espais de projecció al llarg de l’any en centres culturals, cineclubs, museus i sales independents i mitjançant col·laboracions amb altres festivals, tant nacionals com internacionals.

A més, gràcies a l’estreta col·laboració que des de 2011 mantenim amb Filmin, durant l’any es poden veure a tot el territori espanyol films programats i premiats a les darreres edicions del festival.