18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Acció Cinema. La moral, la intimitat, la seguretat i el respecte

Activitats professionals

Presencial

Taula rodona, debat i projecció

Aquesta taula tractarà sobre la creació d’espais segurs a l’hora de fer una pel·lícula i sobre la prevenció de danys per garantir la protecció i la seguretat de totes les persones implicades. A més, parlarem de com teixir vincles entre els cineastes i les ONGs, els col·lectius, les associacions i les institucions en totes les fases de desenvolupament dels projectes, i de com treballar des del respecte i rodar la intimitat.

S’intentarà, així mateix, respondre a les següents qüestions, entre d’altres: com abordar històries conflictives que tractin amb persones en situació de vulnerabilitat? On són els límits de la intimitat dels nostres protagonistes? Com apropar-te a la complexitat de les diverses experiències i sensibilitats?


Programa

16 a 18 h. Taula rodona

18 a 18.20 h. Balanç d’Acció Cinema i presentació de Maldita

18.20 a 19 h. Projecció de Maldita


  • Dimecres 23 de novembre, de 16 a 19 h
  • Hall CCCB
  • Públic objectiu: professionals de guió, direcció, producció i àmbit social
  • Entrada gratuïta amb acreditació i per a convidats SDE
  • Entrada general: 10 €
Inscriu-t'hi

Ponents

Lola Clavo
Lola Clavo

Lola Clavo és cineasta i coordinadora d’intimitat. El contingut de les seves obres té un marcat component social i de qüestionament dels rols de gènere: la representació del cos, la feminitat i la sexualitat.

Marina Gatell
Marina Gatell

Marina Gatell és actriu i directora de cinema. Treballa el cinema no tan sols com a denúncia, sinó com a eina activa des de l’educació. Kids of Kibera and the Kidnapped Sun és la seva primera pel·lícula com a directora i l’ha escrit sota la supervisió de la Fundació Kings and Queens of Kibera.

Pablo García
Pablo García

Pablo García és productor i director de documentals. És expert en prevenció de conflictes internacionals i està especialitzat en periodisme d’investigació, conflicte armat i crim organitzat. Actualment treballa com a freelance produint continguts i formats per a diferents productores a Espanya i a l’Amèrica Llatina.

Alex Pachón
Alex Pachón

Alex Pachón és realitzador i creador audiovisual. Compagina els seus projectes de creació amb treballs en el camp de l’animació, el grafisme i els efectes visuals com a artista digital i director d’art per a cinema, televisió, arts escèniques i esdeveniments des del seu estudi creatiu. Al mateix temps es dedica a realitzar campanyes de conscienciació, encarregades per ONGs, per sensibilitzar sense vulnerar els drets de les persones.

Moderadora

Aina Troncoso
Aina Troncoso

Aina Troncoso és psicòloga i formadora especialitzada en violències masclistes, diversitat sexual i malestars de gènere. La seva trajectòria professional s’ha orientat a l’acompanyament de persones que han patit situacions d’abús, assetjament o violència. Actualment és la psicòloga referent del Departament contra els abusos de l’Acadèmia de Cinema Català.

Projecció de Maldita de 18. 20 a 19 h

Amb la col·laboració de
Acció Cinema
Generalitat de Catalunya
Catalunya Film Festivals CFF
ACC Acadèmia del Cinema Català