15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Satèl·lits. Oskar Alegria

Paral·leles

Presencial

En aquesta edició de l’Alternativa hem convidat tres cineastes nacionals amb trajectòries destacades i amb òrbites que s’han anat creuant amb la nostra. Els hem proposat oferir un seminari o masterclass i programar films propis o bé de creadors que connectin amb els seus universos.

Un d’aquests cineastes és Oskar Alegria (Pamplona, 1973), que ens proposa un itinerari cinematogràfic a través de l’experimentació, el qual comença sempre travessant una porta: la que marca un llindar a El otro día (Ignacio Agüero, 2012), la que ens fa somiar a Les Films rêvés (Eric Pauwels, 2010) i la que amaga un misteri a Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo (Yulene Olaizola, 2008). Aquesta selecció es completa amb la recuperació dels llargmetratges del creador navarrès i amb la projecció dels seus curts Hotza (2018), La lengua de los dioses (2018), Aritzakoa (2020) i Erleketa (2020), tots ells inèdits al festival.

Alegria és realitzador, programador i professor de guió. La seva filmografia ha estat present regularment a l’Alternativa, on s’han vist Emak Bakia baita (2012), el seu projecte The Darkness Collection (2015) i Zumiriki (2019). Les obres d’aquest cineasta han participat i recollit premis en festivals d’arreu del món. A banda de la creació audiovisual, Alegria s’ha apropat al cinema des de la direcció artística del festival Punto de Vista (2013-2016) i com a autor dels assajos TIME i Oteiza al margen.

Oskar Alegria també impartirà el seminari El temps de les portes.

Llargmetratges

Els passos curts (62')

Amb la col·laboració de
Filmoteca de Catalunya
ECIB | Escuela de cine de Barcelona