15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Satèl·lits. Carla Simón

Paral·leles

En aquesta edició de l’Alternativa hem convidat tres cineastes nacionals amb trajectòries destacades i amb òrbites que s’han anat creuant amb la nostra. Els hem proposat oferir un seminari i programar films propis o bé de creadors que connectin amb els seus universos.

Ja amb el seu primer llargmetratge, Carla Simón va destacar com una jove cineasta amb una especial sensibilitat, sobretot pel seu treball delicat amb actors infantils en un tema complex. La directora ha programat dos films que la van ajudar a encarar aquest projecte: Ponette (Jacques Doillon, 1996), en què una nena de quatre anys perd la seva mare i per la qual la jove actriu va guanyar un premi per la seva interpretació al festival de Venècia, i Jouer Ponette (autour du film de Jacques Doillon) (Jeanne Crépeau, 2007), un assaig cinematogràfic sobre la pel·lícula de Doillon fet a partir de material de treball i gravacions del rodatge. Completaran aquest cicle un passi de curts amb què l’autora repassa la seva evolució des dels seus projectes universitaris.

Carla Simón (Barcelona, 1986) va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Califòrnia. Va obtenir una beca per cursar un màster a la London Film School. El seu primer llargmetratge, Estiu 1993 (2017), es va estrenar a la Berlinale, on va guanyar el premi a la millor obra de debut. Entre els seus curts destaquen Correspondencia (fet amb Dominga Sotomayor, 2020), Después también (2019) i Llacunes (2016). El seu segon llarg, Alcarràs, es troba actualment en fase de postproducció.

Carla Simón també impartirà una masterclass sobre el treball amb actors durant el càsting, els assajos i el rodatge, i durà a terme l’activitat Inside Cinema de la secció d’Escoles de Cinema.

Llargmetratges

Curtmetratges (89')