15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Joves

Programació

Apropar la programació del festival a joves

Des de fa ja anys, l’Alternativa, Cinema en curs i Moving Cinema sumen energies i experiències per apropar la programació del festival a joves des de diferents perspectives. Gràcies a Cinema en curs i Moving Cinema i a la implicació del professorat, desenvolupem propostes que motiva els i les joves a descobrir i analitzar creacions cinematogràfiques diverses, elaborar textos sobre els films i preparar presentacions públiques.


Joves programadors

Els Joves Programadors Moving Cinema són un grup de joves d'entre 16 i 20 anys que es reuneixen setmanalment per mirar i comentar films de cineastes europeus i programar pel·lícules a la Filmoteca de Catalunya, a diversos festivals de cinema de Barcelona i a altres espais culturals. En aquesta edició del festival els Joves Programadors presenten tres sessions:

  • Telenovela Greyscale, de Filip Martinovic (llargmetratge de l’Alternativa Oficial Nacional), en diàleg amb Filip Martinovic
  • Ponette, de Jacques Doillon (llargmetratge de l’Alternativa Paral·lela Satèl·lit. Carla Simón), en diàleg amb Carla Simón
  • Jouer Ponette, de Jeanne Crépeau (llargmetratge de l’Alternativa Paral·lela Satèl·lit. Carla Simón), en diàleg amb Carla Simón

El grup de Joves Programadors Moving Cinema a l’Alternativa 2021 està format per Daniel Benítez, Carla Claret, Carles Forner, Lara Guerra, Núria Jordán, Tomàs Malavía, Maria Antònia Miró, Georgina Mulet, Judit Ortuño, Pau Peláez i Mar Teixidor.

La proposta es desenvolupa en el marc del projecte europeu Moving Cinema, liderat per l’associació A Bao A Qu.


Joves Programadors als Instituts

En aquesta edició, a més, els Joves Programadors als instituts, dins el programa Moving Cinema, col·laboren amb l’Alternativa presentant aquesta sessió per escalfar motors:

S’estrena per primera vegada a Barcelona en pantalla gran Um filme de verão, pel·lícula que va guanyar el Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials en la 27a edició del festival.

Presentació a càrrec d'estudiants de l'Institut Maria Espinalt en el marc del programa Moving Cinema - Joves Programadors als instituts, d'A Bao A Qu.

Els Joves Programadors als instituts són Yvette Buñuel, Rita Caparrós, Marta Carrillo, Jan Centelles, Soufian El Mahdaoui i Candela Yodar.


Joves Espectadors

Amb la col·laboració d’A Bao A Qu, animarem joves estudiants de Batxillerat i ESO a assistir a algunes de les sessions programades, amb l’acompanyament del professorat dels seus instituts i l’equip de Cinema en Curs.


Escoles de Cinema

En el marc de la secció Escoles de Cinema, hem preparat tres sessions:

Amb la col·laboració de
A Bao A Qu
Moving Cinema
Cinema en curs
BAU