15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Stop Filming Us

Tallers i debats

Presencial

El 21 de novembre de 2021, amb motiu del 50è aniversari de Metges Sense Fronteres, l’Alternativa projectarà al Hall el documental Stop Filming Us, dirigit per Joris Postema. El film reflexiona sobre les possibilitats que un cineasta occidental mostri quelcom “de veritat” quan filma la vida a la República Democràtica del Congo, i es planteja si, al contrari, les bones intencions només porten caos i frustració als habitants del país.

Després de la projecció es farà un debat sobre les problemàtiques de representació del sud global des del punt de vista dels països occidentals i sobre com pot servir la imatge per afavorir certs interessos depenent de què i com es mostri, sense que això s’aproximi necessàriament a la realitat.

La projecció del documental i el debat posterior neixen a iniciativa del projecte EnfocAH de Metges Sense Fronteres, que vol posar el focus en temes que la informació d’actualitat sovint deixa de banda.

Acte en col·laboració amb Metges Sense Fronteres, Debats CCCB i la Fundació Photographic Social Vision

Activitat en el marc del projecte ACCIÓ>CINEMA

Informació

Projecció

  • Diumenge 21 de novembre, de 18 a 19.30 h
  • Hall del CCCB
  • Documental amb subtítols en castellà i en català

Debat (presencial i en streaming)

  • Diumenge 21 de novembre, de 19.30 a 20.30 h
  • Hall del CCCB i en streaming
  • Debate amb traducció simultània al català i al castellà (tant presencial com en streaming)
  • Activitat gratuïta
  • Inscripció prèvia necessària
Veure a Filmin Recuperar debat (CAT) SEGUIR DEBAT (VO)

Joris Postema
Joris Postema

Joris Postema va estudiar Economia i Ètica a la Universitat d’Amsterdam. Després va treballar com a operador en esdeveniments esportius i en publicitat, fins que el cinema documental va arribar a la seva vida. Ha dirigit FC Rwanda (2013), Daan’s Inheritance (2016) i Vrienten & Vrienten in: Basmannen (2019).

Bernadette Vivuya
Bernadette Vivuya

Bernadette Vivuya es periodista gràfica i cineasta documental establerta a Goma (República Democràtica del Congo). Especialitzada en drets humans, medi ambient i explotacions de recursos naturals, testimonia la resiliència i la transcendència dels habitants de zones en conflicte.

François Dumont
François Dumont

François Dumont és periodista i director de Comunicació de Metges Sense Fronteres Espanya. Està especialitzat en relacions internacionals i gestió de conflictes, i ha treballat a Etiòpia, Gaza, Haití, Líbia, l’Iraq i la República Democràtica del Congo, entre altres països.

Silvia Omedes
Silvia Omedes

Silvia Omedes es gestora cultural, comissària independent, agent de fotògrafs i editora. Dirigeix la fundació Photographic Social Vision des de l’any 2001.

Amb la col·laboració de
MSF 50 anys
CCCB
Photographic Social Vision PSV
Acció Cinema
Generalitat de Catalunya
Catalunya Film Festivals CFF