15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Cinema EXPandit

Hall

Presencial

Inaugurem les projeccions de l’Alternativa Hall amb una sessió dedicada al cel·luloide i la seva constel·lació d’extensions i possibilitats estètiques i creatives, és clar, però també ètiques i polítiques. Començarem amb una performance cinemàtica en directe, De-coded, per mà i per projectors d’Eduardo Filippi i Bérénice Courtin. Una experiència única per al nostre públic.

De-coded dimarts 16 de novembre, 19 h

De-coded

Segona Guerra Mundial. Una màquina creada per desxifrar missatges nazis encriptats. Un grup de la resistència polonesa, francesa, anglesa i espanyola que pretén vèncer la barrera del temps i anticipar el final de la guerra redolent els codis que donaran lloc als inicis de l'ordinador. Un inici invisibilitzat en què una història familiar desvela novament tot allò secret i ocult.

Performance cinemàtica per Eduardo Filippi i Bérénice Courtin amb música en directe de Lea Eller, Opuku i Daniel Moreno Manzano

Eduardo Filippi és arquitecte, intèrpret i cineasta experimental. Combina el seu vessant creatiu amb els camps de l’arquitectura, l’art i el cinema. Actualment treballa a Barcelona com a coordinador de projectes de Zumzeig, i també en col·laboracions multidisciplinàries. Fa dos anys, va venir a l'Alternativa Hall per presentar Frazada y Renaixança.

Bérénice Courtin és una artista multidisciplinària centrada sobretot en l’art tèxtil, l’audiovisual i la performance. Actualment treballa en teatre immersiu, videoart i instal·lacions, així com en un projecte relacionat amb el seu avi, Kazimierz Gaca, resistent durant la Segona Guerra Mundial, en el marc d’un procés experimental d’investigació. Courtin forma part del col·lectiu de teatre immersiu de Londres Undergrowth Collective, el treball del qual tracta sobre temes socials i mediambientals.