15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Palmarès

Guardons


Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

El jurat de la secció oficial de llargmetratges internacionals de la 28a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Manuel Muñoz, Laura Herrero i Pablo García de Lara, reunit el 19 de novembre de 2021, acorda per unanimitat concedir, ex aequo, el Premi Llargmetratge Internacional a Esquirlas, de Natalia Garayalde (Argentina),

Per una narració precisa i madura, en què privat i públic, o intimitat i política, mantenen un equilibri i s’enriqueixen en el seu diàleg constant. La pel·lícula testimonia l’evolució de la mirada de la directora, que des de les seves primeres gravacions com a Niña, cineasta amateur, enregistra un esdeveniment que haurà de transformar tant la seva realitat com la seva mirada.

I a Dark Light Voyage, de Tin Dirdamal i Eva Cadena (Mèxic, Vietnam),

Per una pel·lícula que proposa un viatge sensorial que ens ha captivat per la seva força hipnòtica. Una peça poètica que mira cap endins i cap enfora, que explora el món i els afectes íntims, que ens vincula i ens apropa a l’altre. Aquest viatge incert d’un pare i una filla ens convida a estimar sense jutjar.
Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

El jurat de la secció oficial de curtmetratges internacionals de la 28a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Maria Morata, Enric Puig i Raquel Marques, reunit el 19 de novembre de 2021, acorda per unanimitat concedir el Premi Curtmetratge Internacional a Luces del desierto, de Félix Blume (França, Mèxic).

La pel·lícula reflecteix les múltiples relacions d’una comunitat amb el territori que habita a través d’un tractament sonor coral. Les diferents veus s’entrellacen creant nexes i associacions que dilueixen les fronteres entre natura i cultura, i ens apropen a diverses cosmogonies entorn dels éssers que poblen les nits del desert.

El jurat també ha decidit per unanimitat atorgar una menció especial a Anxious Body, de Yoriko Mirzushiri (França, Japó).

Una animació sensorial, gairebé tàctil, resolta amb una tècnica minimalista i elegant.
Premi Film Nacional de l’Alternativa Oficials

Premi Film Nacional de l’Alternativa Oficials

El jurat de la secció oficial de films nacionals de la 28a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Mireia Iniesta, Cloe Masotta i Alan Salvadó, reunit el 19 de novembre de 2021, ha acordat per unanimitat concedir el Premi Film Nacional a Rendir los machos, de David Pantaleón (Espanya, França),

Per una posada en escena excel·lent i el plantejament d’un suggeridor correlat entre el paisatge afectiu i la topografia canària, així com per la representació del costumisme autòcton. I pel retrat destacable de dues masculinitats volcàniques i la seva exploració d’un ritual atàvic.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a La primera mujer, de Miguel Eek (Espanya),

Per la seva aproximació a l’àmbit de la salut mental traçant les diferents facetes d’un retrat femení, alhora que planteja escenes brillants en què es difumina la frontera entre el documental i la ficció, cosa que genera moments purament cinematogràfics.
Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

El jurat del Premi Don Quixot de la 28a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Víctor Feliu, Adam Marek Kruk i Maddi Arzallus, reunit el 19 de novembre de 2021, ha acordat per unanimitat concedir el Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional a Retour à Reims, de Jean-Gabriel Périot (França),

Per mostrar un ús sofisticat de les imatges d’arxiu i aportar valor a la narrativa històrico-social.
Premi Kinolux i Welab - Cinema Pendent de l’Alternativa Professionals

Premi Kinolux i Welab - Cinema Pendent de l’Alternativa Professionals

Enric Millet i Pedro Fernández han decidit atorgar el Premi Kinolux - Cinema Pendent, que aporten les empreses Kinolux, de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica professional, i Welab Professional Equipment, de serveis de lloguer d'equips cinematogràfics, al projecte La última farándula del raval, de Dani Molina, produït per Producciones Doble Banda.

Premi Non Finito - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

Premi Non Finito - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

El projecte seleccionat pel jurat format per Andrew Galletly, Silvia Masdeu i Alejandro Castillo —que comptarà amb l’assessorament i la col·laboració per a les feines de so i mescles finals d'Alejandro Castillo a Figtree Studios— és Un vulgar y triste solitario, d'Efthymia Zymvragaki, produït per Gris Medio.

Premi Antaviana - Cinema Pendent de l’Alternativa Professionals

Premi Antaviana - Cinema Pendent de l’Alternativa Professionals

El jurat del Premi Antaviana, format per Maria Rosa Fusté, Mireia Aragonés i Bernat Aragonés, ha decidit atorgar el Premi Antaviana - Cinema Pendent, que aporta l'empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films, al projecte El idioma de la ruina, d'Ana Rodríguez León.

Premi Music Library & SFX - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

Premi Music Library & SFX - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

El jurat format per Peter Stephens i Marta Sancho ha decidit atorgar el Premi Music Library & SFX - Cinema Pendent—que es concedeix al projecte més interessant en el seu vessant musical— a Contigo, contigo y sin mí, d'Amaya Villar Navascués, produït per Potenza Producciones.

Primer Test del REC - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

Primer Test del REC - Cinema Pendent de l'Alternativa Professionals

Cinema Pendent de l’Alternativa Professionals, en col·laboració amb el REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, escull el projecte Un vulgar y triste solitario, d'Efthymia Zymvragaki, produït per Gris Medio, per a participar en el Primer Test.

Amb la col·laboració de
ACCEC
FICC, IFFS
Dones Visuals positivo
Aluzine